Biologische groenten in trek in Vietnam

Experts uit de sector beweren dat de bereidheid van consumenten in Ho Chi Minhstad, de grootste stad in Vietnam, om geld uit te geven aan biologische voedingsmiddelen, de ontwikkeling ervan aanwakkert.

In de Tops Market An Phú supermarkt in Thủ Đức City worden internationaal gecertificeerde biologische groenten voor een gezin verkocht voor slechts VNĐ30.000 (€1,22) per pak van 0,3 kg. De supermarkt heeft ook regelmatig promoties, waarbij de prijzen veel lager zijn dan die van geïmporteerde goederen van vergelijkbare kwaliteit.

Kingfoodmart supermarkt in het district Bình Thạnh verkoopt tot groot genoegen van de consument biologische groentepakketten voor prijzen van VNĐ5.500-20.000. Producten met een biologische en milieuvriendelijke certificering zijn steeds vaker te zien in de schappen van supermarkten, winkels en op websites, waarbij fruit en groenten tot de populairste behoren.

Om aan de toenemende vraag naar biologische producten te voldoen, zoeken winkeliers en bedrijven samenwerking met en investeren ze zelf in biologische teelt om de kosten te drukken.

[VNĐ100= €0,0041 ]

Bron: einnews.com
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven