24 april op De Beekhoeve

Grond Markt: burgers praten mee over landschapsherstel

Op 24 april wordt op biologisch melkveebedrijf De Beekhoeve in Kamerik de Grond Markt gehouden. Op de Grond Markt gaan boer en burger met elkaar in gesprek over hun landschap dat natuurinclusiever wordt. De Grond Verbond Denktank presenteert drie plannen waar de burger inspraak in krijgt door op het favoriete idee te stemmen. Zo betrekt het Grond Verbond de burgers bij het ommeland van Amsterdam.

De afgelopen 3 maanden hebben 15 burgers in de Grond Verbond Denktank zich ondergedompeld in het leven, werk en land van boerderij de Beekhoeve. Nu neemt de Denktank de deelnemers van de Grond Markt mee in hun reis door het landschap en de verbinding die zij hebben opgedaan met de boerderij. Zij hebben voor boeren Koos en Monique drie plannen gemaakt om de boerderij natuurinclusiever te maken die zij op de Grond Markt presenteren.

Een eerdere bijeenkomst bij De Beekhoeve

Geïnteresseerde burgers zijn van harte uitgenodigd voor deze inspirerende middag, waarbij ze het landschap induiken, luisteren naar de verhalen van boeren en mee kunnen beslissen over de plannen voor de boerderij en leren hoe ons voedsel wordt verbouwd.

Grond Markt 24 april
Start programma: 13:00 uur
Boerderij de Beekhoeve in Kamerik
Aanmelden kan via: www.grondmarkt.eventbrite.nl 

Over het Grond Verbond
Twee melkboeren die zich zorgen maken over de staat van het landschap, de onpersoonlijke voedselketens en de steeds verder toenemende polarisatie tussen boer en burger, zijn 2 jaar geleden het Grond Verbond begonnen. Dit is een verbond tussen boer en burger waar gedeelde verantwoordelijkheid en landschapsherstel inherent onderdeel zijn van de voedselketen.

Samen met 25 boeren en burgers is een model gecreëerd waar boeren gesteund worden in hun omslag naar natuurinclusief boeren en burgers een actieve rol in de voedselketen kunnen nemen door mee te denken, mee te doen, mee te praten en mee te betalen.

De afgelopen maanden gingen vijftien burgers in de vorm van een DenkTank op verschillende excursies met experts en de boer om meer te leren over het landschap en de boerderij en om zich beter te kunnen verplaatsen in de boer. Zij schreven vervolgens een plan met verschillende landschapsinsgrepen om boerderij de Beekhoeve natuurinclusiever te maken en de boer-burger verbinding te versterken. Hun plannen worden op 24 april op de Grond Markt gepresenteerd aan een breder publiek en later dit jaar samen met een grote groep actieve burgers uitgevoerd.

De consumenten aan wie MOMA de producten van Koos en Moniek verkoopt betalen met hun aankopen mee aan de plannen van de DenkTank en worden uitgenodigd om naar de Grond Markt te komen en mee te komen helpen met de uitvoerdag.

Klik hier voor meer informatie over het Grond Verbond.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven