Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Henk Verhage, Kwekerij Noordhoek:

"Drijvende zonnepanelen hebben geen krimp gegeven in de storm"

Tholen - In het stormweekend waren er woeste golven te zien op het waterbassin bij Kwekerij Noordhoek in het Zeeuwse Kapelle, maar de installatie met drijvende zonnepanelen gaf geen krimp. Dit terwijl het er toch flink tekeer ging, getuige ook het sneuvelen van ongeveer 40 ruiten in de kas.

De teler maakte onderstaand filmpje van het systeem dat vorig jaar door Albers Alligator en Centrica Business Solutions werd gerealiseerd. 

Martin Spekle, Albers Alligator: "Als we naar het kaartje met de hoogste windstoten kijken is het in Kapelle behoorlijk tekeer gegaan met hoogste windstoten van 127 km/u, dit is gelijk aan 12 Beaufort."

We spraken ook nog even met Henk Verhage van Kwekerij Noordhoek. "Ik ben toch wel even gaan kijken. Het ging zo te keer. Toen ik aan de rand van het bassin stond, hield ik toch even mijn hart vast. Maar niets aan de hand. Toen de storm was gaan liggen, heb ik natuurlijk nog even een rondje gelopen om het bassin heen. Ik wilde natuurlijk wel checken of alles nog goed lag. En ... ja hoor. Het lag erbij alsof er geen storm geweest was." 


De installatie in rustige tijden

Dat het daar gespookt heeft, is wel duidelijk. Henk heeft zelden schade met een storm. Soms ligt er weleens een gevelruitje uit. Deze keer was het toch anders. Ongeveer 40 ruiten zijn er gesneuveld in zijn kas. Henk: "Dat zegt dus wel iets over hoe hard het gewaaid heeft hier. Gelukkig zijn de panelen op het bassin berekend en geplaatst met windkracht 11. Dat is zeker in Zeeland geen overbodige luxe."


Windstotenoverzicht Storm Eunice

Voor meer informatie:
Martin Spekle
Alber Alligator
+31 317 419 144
[email protected]

Publicatiedatum: