Inzendingen voor 2022 Sustainable Food Awards nu welkom

De Sustainable Food Awards zijn nu open voor inzendingen. De Sustainable Food Awards worden georganiseerd door Ecovia Intelligence en zijn bedoeld om erkenning te geven aan bedrijven die helpen om een duurzame voedselindustrie op te bouwen.

Er zijn vijf verschillende prijscategorieën:

  • New Sustainable Product: wordt uitgereikt aan een nieuw voedings- of drankenproduct met belangrijke duurzaamheidskenmerken.
  • Sustainable Ingredient: wordt toegekend aan een nieuw ingrediënt dat een duurzaam verschil maakt in termen van milieu- en/of sociale impact.
  • Sustainable Packaging: een nieuw verpakkingsformaat met een lage milieu-impact.
  • Sustainability Pioneer: wordt toegekend aan een marktdeelnemer die een pionier/leider is in een bepaald aspect van duurzaamheid.
  • Sustainability Leadershop: wordt toegekend aan een organisatie die een leidende rol speelt in verschillende aspecten van duurzaamheid.

De internationale prijzen zijn bedoeld voor voedings- en drankenmerken, detailhandelaars en distributeurs, ingrediëntenbedrijven, verpakkingsbedrijven, NGO's, certificeringsbureaus en aanverwante bedrijven.

De sluitingsdatum voor inzendingen is 29 april en de finalisten worden uiterlijk 16 mei op de hoogte gebracht.

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een speciale prijsuitreiking op donderdag 16 juni in Amsterdam (Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre). De ceremonie vindt samen met de Europese editie van de Sustainable Foods Summit plaats. Deze staat voor 7 en 8 juli op het programma.

De winnaars zullen profiteren van media-aandacht en erkenning van hun prestaties op het gebied van duurzaamheid. Winnaars en runner-ups van de vorige (2021) Sustainable Food Awards waren AeroFarms (VS), Cabosse Naturals/Barry Callebaut Group (Zwitserland), Clif Bar Family Winery & Farm (VS), Nature's Path Foods (Canada), OGGS® (VK), Oh My Gum! (VK), Pacari Chocolade (Ecuador), Riverford Organic Farmers (VK), Sirane Earthwedge (VK), StreetCube (VK), en Trivium Packaging
(Nederland).

Over de Sustainable Foods Summit
Sinds 2009 besteedt de Sustainable Foods Summit aandacht aan belangrijke ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en eco-labels in de voedingsindustrie. De uitvoerende top vindt nu plaats in de belangrijkste geografische regio's van de wereld: Noord- & Latijns-Amerika, Europa, en de Azië en de Stille Oceaan. De Europese editie van deze internationale reeks topontmoetingen vindt plaats in Amsterdam op 7-8 juli 2022.

Voor meer informatie: www.sfawards.com  en www.sustainablefoodssummit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven