De Paddestoel krijgt het label CO2-neutraal

De Paddestoel BV, producent van plantaardige vleesvervangers onder de merken De Paddestoel en The Bio Veggie Company, heeft het certificaat van CO2-neutraal bedrijf gehaald.

De Paddestoel heeft de afgelopen jaren zijn ecologische voetafdruk onder de loep genomen en een omvangrijk stappenplan uitgewerkt. Het CO2-reductieplan en neutralisatie werd begeleid door CO2 Logic en gecertifieerd door Vinçotte.

Al sinds het ontstaan van De Paddestoel worden ingrediënten zoveel mogelijk lokaal en van duurzame teelt aangekocht. Afgelopen jaren daalde het aandeel van niet-Europese ingrediënten van 14% naar 9%. In 2022 worden verdere stappen gezet om het aandeel niet-Europese ingrediënten te reduceren tot 3%.

Op het vlak van verpakking werd enerzijds sinds 2020 overgeschakeld van plastic verpakkingen naar Halopack verpakking. Anderzijds werden kartonnen dozen voor vervoer ingeruild voor duurzame kisten van het Euro Pool System.

Voedselverspilling wordt geminimaliseerd door enerzijds afvalbeheersing tijdens productie en anderzijds het werken op een make-to-order systeem met zijn klanten. Ten slotte werd gewerkt op energiebeheer zowel op vlak van productie als transport.
 
Agroforestry in Zambia
De resterende CO2-uitstoot wordt volledig gecompenseerd door te investeren in het Zambia Agroforestry project. Doordat boeren in Zambia niet voldoende inkomen krijgen uit hun landbouw, kampt Zambia met ontbossing en illegale jacht. Dit project heeft als doel de lokale boeren op te leiden tot duurzame landbouw en landbeheer waardoor het oerwoud beschermd blijft en de levenskwaliteit van de boer en zijn gezin sterk verbetert. Mede door de investering van De Paddestoel in dit project kregen meer dan 8000 boeren een beter leven, werd bijna 8000 hectare grond omgevormd tot duurzame agricultuur, werden bijna 26 miljoen bomen gespaard en werd 120.000 ton CO2 gereduceerd.

Bron: BioForum


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven