Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fonio nu ook in een cracker

Tholen - Kari's Crackers heeft biologisch Knekkebrød gemaakt op basis van fonio, gierst en chia. De crackers zijn verkrijgbaar bij Udea en Ekoplaza.

Het is een belangrijke stap voor de bekendheid van de graansoort uit West-Afrika. "Mensen die de crackers kopen zullen de naam sneller herkennen en dan ook fonio willen proberen in plaats van rijst of couscous", verwacht Solange Domaye, CEO van Symfonio. 

Fonio is in Nederland nog relatief onbekend. Het gewas heeft weinig water nodig en de plant kan worden ingezet tegen erosie. Symfonio brengt fonio sinds 2020 in Nederland op de markt. In een eerder interview zei Solange dat het authentieke gewas in Afrika dreigt te verdwijnen. Met de export ervan wil Symfonio de productie van het graan stimuleren.

Solange ontvangt de eerste crackers van Rick van Kari's Crackers. 

Pure ingrediënten, zo staat op de bus van Kari's Crackers te lezen. Daarin kan Solange zich wel vinden. "Ik ben extra blij met de samenwerking met Kari's Crackers omdat we hebben dezelfde doelen hebben. Samen creëren we namelijk werkgelegenheid voor boeren en sociaalwerkers."

Voor meer informatie:
Symfonio
[email protected]
www.symfonio.bio