Waarom kleefkruid helpend kan zijn bij gezwollen lymfeklieren

Kleefkruid is een eetbaar kruid dat overal ter wereld groeit. De plant heeft kleine stekelige haartjes, waardoor het overal aan blijft plakken. Kleefkruid is daarom niet zo geliefd, maar wist je dat de plant  ontzettend nuttig is? Kleefkruid werkt ontstekingsremmend en helpt het lymfesysteem te reinigen.

Medicinale werking van kleefkruid
De naam zegt het al, kleefkruid hecht zich overal aan vast. Dit komt omdat de plant volledig is bedekt met kleine stekelige jaartjes. Veel mensen hebben een hekel aan het kruid omdat het overal groeit en snel overwoekert. Dat kleefkruid een medicinale werking heeft, is bij veel mensen echter niet bekend. Dit is te danken aan de stof asperuloside in kleefkruid. Asperuloside is een natuurlijke ontstekingsremmer. Kleefkruid is een krachtige antioxidant en kan het worden gebruikt als natuurlijk middel ter ondersteuning van een gezond lymfestelsel. *

Natuurlijke booster voor het lymfestelsel
Kleefkruid staat bekend als eetbaar kruid. Het werkt vochtafdrijvend en wordt gezien als hét lymfeklierkruid dat het lymfestelsel helpt reinigen. Wat het lymfesysteem doet? Het lymfestelsel bestaat uit lymfevaten en lymfeklieren en werkt als een soort filter van het lichaam. Het houdt ziekten en infecties tegen en ruimt afvalstoffen uit de weefsels op. Bij ontstekingen of infecties kunnen lymfeklieren opzwellen. Ze zorgen ervoor dat de schadelijke stoffen niet verder gaan naar de rest van het lichaam. Een gezwollen lymfeklier zorgt voor onrust en is soms ook pijnlijk. Kleefkruid kan dan helpend zijn. Het stimuleert de reinigende werking van het lymfesysteem.

Kleefkruid supplementen
De plant uit de walstrofamilie helpt allerlei kwalen voorkomen. Kleefkruid bevordert de bloedsomloop, is goed voor de nieren en urinewegen en stimuleert het poortadersysteem van de lever. Niet verwonderlijk dat kleefkruid ontgiftend en zuiverend werkt. En het kan ook succesvol zijn bij huidproblemen als eczeem en acne. Die houden namelijk vaak verband met een overbelaste lever.

Meer weten over hoe kleefkruid kan bijdragen aan het ondersteunen van je gezondheid? Neem contact met ons op. We informeren je graag.

*= Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven