Vraag naar bio-AGF in Spanje groeide met 14% in 2021

Een studie van onderzoeksbureau IRI heeft aangetoond dat de vraag naar biologische producten in Spanje in 2021 harder is gegroeid dan die naar massaconsumptiegoederen. Het is wel zo dat de omzetgroei van bioproducten voornamelijk te danken is aan prijsstijgingen. Terwijl de vraag met 0,9% is gestegen, namen de prijzen met 2,8% toe. De totale omzetstijging bedroeg dus 3,7%.

Wat betreft de productsoorten groeide de vraag naar diepgevroren producten het meest (+54,4%), gevolgd door groenten en fruit (+13,8%).

IRI concludeert dat de verkoop van biologische producten zich voor 47,7% afspeelt in grote supermarkten, wat 0,9% meer is dan in 2020.

Het zuiden en het noordoosten van Spanje dragen het meest bij aan de groei van de verkoop van biologische producten. Catalonië is goed voor 17,9% van de totale Spaanse bio-verkoop en draagt 0,8% bij aan de groei. Andalusië heeft een aandeel van 14,8% en draagt 1,1% bij.

Volgens het onderzoek werken vrijwel alle distributeurs en fabrikanten aan initiatieven op het gebied van duurzaamheid. De focus ligt daarbij op duurzame en efficiënte verpakkingen, gevolgd door een goed beheer van het afval dat door de activiteit wordt gegenereerd. Ze werken ook aan strategieën voor circulaire economie en schenken aandacht aan de duurzaamheid van de toeleveringsketen en inputs van duurzame oorsprong. Geen enkele retailer verklaart niet te werken aan duurzame initiatieven. 

Bron: revistainforetail.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven