Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gerrit-Jan Roza, BioFreshi Produce:

"Benieuwd hoe de biologische sector zich in 2022 met het oog op de nieuwe regelgeving verder kan professionaliseren"

"Bio staat in the picture en behalve marktgroei hebben we dit jaar ook een forse autonome groei doorgemaakt in de afzet van biologische productie", aldus Gerrit-Jan Roza, van BioFreshi Produce. "In het laatste halfjaar waren vooral de prijsstijgingen van bijvoorbeeld energie, maar ook schaarste van arbeid en verpakkingsmaterialen een groot onderdeel van onze gesprekken."

In de Kersteditie van Primeur vroegen we bekende Hollandse en Belgische AGF'ers onder meer naar wat in het afgelopen jaar de meeste impact gehad op hun bedrijf had. Gerrit-Jan Roza is een van hen.

Waar kijk je met trots op terug?
Ik ben er trots op dat we een dusdanig stabiel bedrijf hebben neergezet, waardoor we volgend jaar nieuw kunnen bouwen. Daarmee kunnen we ons assortiment verder uit gaan breiden.

Wat zie je als de grootste uitdaging voor 2022?
Ik ben benieuwd hoe de biologische sector zich met het oog op de nieuwe regelgeving verder kan professionaliseren. Het is de bedoeling dat vanaf volgend jaar ieder verkooppunt voor de verkoop van losse biologische producten gecertificeerd moet zijn. Het is echt een uitdaging om dat als keten praktisch te houden. Want als dat betekent dat bijvoorbeeld retailers producten gaan verpakken, waarvoor geen certificatie nodig is, dan schieten we ons doel als biologische keten voorbij.

Hoe vieren jullie Kerst op het bedrijf?
Wij hebben als team op 22 december een gezellig uitje gepland, binnen de mogelijkheden die er dan zijn.

Hoe ga je thuis Kerst vieren en wat staat er op het menu?
We brengen de kerstdagen door met onze ouders. We zijn niet zo van het kerstdiner, maar wel van een lekker hapje en drankje. Behalve groente staat er ook vlees op het menu, alles natuurlijk biologisch.

Wie wil je in het nieuwe jaar een hart onder de riem steken?
Mensen in Nederland die het financieel zwaar hebben, maar ook diegenen die op de vlucht zijn, omdat het niet veilig is waar ze wonen. Iedereen verdient een dak boven zijn hoofd en warmte om zich heen. Zeker zo richting de Kerstdagen.

Meer informatie:
Bio Freshi
Gerrit-Jan Roza
4814 RN Breda
06 51617021
[email protected] 
www.biofreshi.com