Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aeres Warmonderhof opnieuw beste groene school in Keuzegids MBO

Voor het vierde jaar op rij heeft de Keuzegids Aeres MBO verkozen tot beste groene mbo. Ook Aeres MBO Dronten Warmonderhof hoort bij deze groene onderwijskoepel. Om helderheid te scheppen in de kwaliteitsverschillen tussen de verschillende mbo-opleidingen, publiceert de Keuzegids ieder jaar een onafhankelijke gids.

“We scoren over het geheel het beste van alle aoc’s in het land en daar zijn we hartstikke trots op”, geeft instellingsdirecteur Truda Kruijer aan. “Het is een bevestiging van de manier waarop wij ons onderwijs vormgeven. We hebben een duidelijke inhoudelijke focus op het groene domein waarbij kwaliteit altijd ons uitgangspunt is.” In de keuzegids worden opleidingen en scholen in het middelbaar beroepsonderwijs beoordeeld en met elkaar vergeleken. Dit gebeurt onder meer via de landelijke JOB-monitor 20 december 2021 (tweejaarlijks studenttevredenheidsonderzoek) en gegevens van de onderwijsinspectie. 

Aeres MBO Dronten Warmonderhof
Het Aeres MBO in Dronten is het enige biologisch-dynamische landbouw-mbo binnen de Aeres Groep. Hier worden jongeren opgeleid tot ondernemer en bedrijfsleider biodynamisch bedrijf in de BOL-opleiding op niveau 4 en 3. Ook volwassenen vinden hier een plek in de BBL-opleidingen op mbo 2 en 3 en schakelen vaak snel na deze tweejarige opleiding door naar een eigen innovatief biologisch of biodynamisch bedrijf. De BOL-studenten wonen, werken en leren op de locatie in Dronten, waar Aeres MBO Dronten Warmonderhof intensief samenwerkt met Stichting Warmonderhof voor het wonen op de campus en het werken op de praktijkbedrijven.

Open dagen
Aeres MBO is onderdeel van Aeres, de enige kennisinstelling in Nederland die groen onderwijs aanbiedt op de opleidingsniveaus vmbo, mbo en hbo. Op alle locaties van Aeres MBO, en dus ook in Dronten, worden begin volgend jaar weer diverse open dagen gehouden. Kijk op www.aereswarmonderhof.nl/opendag voor opleidingsinformatie en de data van de open dagen in Dronten.

Voor meer informatie: www.keuzegids.nl en www.aeresmbo.nl

Publicatiedatum: