Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Linnengaren, een nieuw materiaal voor duurzame verpakkingen

Het Italiaanse Kuku International Packaging houdt zich al meer dan drie jaar bezig met onderzoek naar alternatieve materialen voor plastic. Na verschillende testen was het bedrijf er al eerder in geslaagd verpakkingen te maken van katoenvezel en sinds dit jaar ook van linnengaren, dankzij een samenwerking met Linificio e Canapificio Nazionale, de grootste Europese producent van linnengaren. Beide bedrijven hebben ook samen het handelsmerk L!Ncredible geregistreerd.

"Linnengaren is het meest duurzame materiaal dat er
bestaat, omdat het een zeer positieve koolstofbalans heeft", zegt Serena Ruppi, CEO van Kuku International Packaging. "Vlas wordt verbouwd in enkele Europese landen, met Frankrijk op kop, maar ook in Nederland en België. Het moet dus niet worden geïmporteerd uit andere continenten. Vlas vereist geen irrigatie en het is ook een erg rustiek gewas, zodat er nauwelijks gewasbeschermingsmiddelen nodig zijn om de teelt te beschermen."

"Dankzij ons technisch team en de samenwerking met andere Europese bedrijven hebben we verschillende soorten verpakkingen gecreëerd voor de meest uiteenlopende toepassingen die ook bruikbaar zijn op bestaande verpakkingsmachines, zodat de klanten niet gedwongen worden om nieuwe machines aan te schaffen."

Voor de groenten- en fruitsector heeft het bedrijf momenteel buisvormige netten voor knoflook, uien en sjalotten ontworpen voor op netwerkmachines en rollen papier met linnen of katoengaren voor op verticale en horizontale flowpackmachines. "Ons net vormt dan het venster dat het product laat ademen en ook goed zichtbaar maakt voor de consument, een fundamentele vereiste in de groenten- en fruitsector."

In een markt die steeds meer gericht is op duurzame materialen, vormt linnengaren een mooie optie voor de verpakking van hoogwaardige producten die zich op alle fronten moeten onderscheiden.

"We hebben besloten om een volledig assortiment verpakkingen aan te bieden om onze klanten voldoende oplossingen aan te reiken om mee te zijn met de huidige trend naar duurzame verpakkingen. Mede dankzij ons aanbod van katoenproducten onder het merk Kuku Zero Plastic kunnen we echt aan elk verzoek voldoen", besluit Ruppi.

Voor meer informatie:
Serena Ruppi
Kuku International Packaging
Via Provanone 4100
40014 Palata Pepoli (Bologna) - Italië
Tel: +39 (0)51 6830969
[email protected]
www.kintpack.com

Publicatiedatum: