Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Uitbreiding productiecapaciteit en verkooplocaties

rose&vanilla krijgt investering van ruim half miljoen van Brave New Food Investments

Het vernieuwende patisserie concept rose&vanilla richt zich met de investering van ruim een half miljoen euro's van Brave New Food Investments op uitbreiding van de capaciteit en verkooplocaties en op productinnovaties met unieke smaakcombinaties en zonder ingrediënten die reacties bij mensen met voedselovergevoeligheid kunnen veroorzaken.

Met vakmanschap, vindingrijkheid en visie innoveert het talentvolle team van rose&vanilla telkens weer de unieke receptuur van producten. Smaak staat voorop en er wordt gestreefd naar perfectie. Door de groeiende vraag naar smakelijke duurzame producten die gemaakt zijn zonder dierlijke ingrediënten, zonder gluten en zonder geraffineerde suikers, groeit rose&vanilla als innovatieve bakkerij onder de visie van Daphne Giesberger en Erik de Wit hard.

Daphne in de bakkerij

Brave New Food Investments is overtuigd van de potentie van rose&vanilla. "Het team van Erik en Daphne maakt uitzonderlijk goede producten. Het assortiment raakt alle relevante thema's; van biologische herkomst, geschikt voor mensen met intoleranties voor gluten en melk/lactose én zonder enige concessie aan smaak te doen", aldus Jesse 't Lam, co-founder van Brave New Food Investments.

Afnemers zien dat de markt en klantvraag veranderen en willen zich onderscheiden met smaakvolle innovatieve producten. rose&vanilla rekent niet alleen horeca tot haar klanten, haar producten zijn nu ook online, in het schap bij bio-retailers en andere bakkers te vinden. "Ons assortiment biedt onze afnemers de kans om een grotere doelgroep aan te spreken en gastvrijheid nog meer voorop te stellen, want iederéén kan van onze taartjes genieten", aldus Erik, co-founder van rose&vanilla.

Enkele smakelijk uitziende producten van rose&vanilla

Het team barst met tientallen nieuwe productideeën letterlijk uit de voegen van de huidige bakkerij. Het partnership en de investering maken de weg vrij naar de toekomst. Daphne verheugt zich: "Nu kunnen we ons richten op productinnovatie, uitbreiding van de productiecapaciteit in een nieuwe bakkerij, vestiging van rose&vanilla taartenwinkels in de 5 grote steden en verkoop in Europa."

Het partnership met Brave New Food Investments brengt meer voordelen met zich mee. "Het is een goede match. We zitten met ondernemers aan tafel die zelf ook een productiebedrijf hebben gehad. We begrijpen elkaar en weten hoe we de kansen om te innoveren en op te schalen kunnen benutten met behoud van kwaliteit en winstgevendheid", beamen Erik en Jesse beiden.

Samen met vernieuwende merken zoals Karma Kebab, GRO en SUNT, is rose&vanilla een aanvulling op de groeiende portfolio van Brave New Food Investments. Door middel van smart capital richten zij zich op de versnelling van duurzame voedsel oplossingen voor de toekomst. Daarmee kan worden ingespeeld op de vraag van de markt rekening houdend met dieet, gezondheid van mens, dier en planeet.

Beide partners hebben passie voor het product en de branche en kunnen met deze samenwerking hun ambities waarmaken.

Over rose&vanilla
rose&vanilla maakt vernieuwende patisserie met fantastische smaakcombinaties die altijd gluten- en melkvrij is, en meestal veganistisch en vrij van geraffineerde suikers. Wat ooit begonnen is vanuit persoonlijke noodzaak van de oprichters - de kinderen van Erik en Daphne bleken overgevoelig voor lactose en gluten - is uitgegroeid tot een succesvol bakkersbedrijf. Met certificeringen voor biologische en glutenvrije producten, een uniek concept en zichtbaar merk, is rose&vanilla niet meer weg te denken uit de innovatieve patisserie. Met een trouwe schare van 60 crowdfunders achter zich en een team van 20 levert rose&vanilla aan meer dan 200 verkooppunten in het hogere segment van de horeca in Nederland en Duitsland (onder andere Eye Filmmuseum, Café Restaurant Amsterdam, Hotel Karel V), de biologische retail (Ekoplaza), patissiers en banketbakkers (Holtkamp, Koekela), online (Crisp.nl) én een eigen taarten cafeetje in Utrecht.

Over Brave New Food Investments
Brave New Food Investments biedt smart capital voor 'next generation food ventures'. Brave New Food Investments is direct verbonden met Brave New Food, een Europees voedsel innovatieplatform. Brave New Food verbindt een bruisende community van innovatieve startups en scale-ups met 30+ waardevolle partners uiteenlopend van food corporates tot investeerders en kennis partners. Ondersteund door het platform verbindt Brave New Food Investments ondernemingen met bredere markten, netwerken, expertise en financiering om te kunnen opschalen.

Voor meer informatie:
Erik de Wit
rose&vanilla
[email protected] 
www.roseandvanilla.nl 

Jesse 't Lam
Brave New Food
[email protected] 
www.bravenewfoodinvestments.com 
www.bravenewfood.com 

Publicatiedatum: