Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Klaas Hokse: "Het enthousiasme spat er vanaf bij de studenten"

Rouveen Kaasspecialiteiten en Aeres Groep gaan samenwerken

Tholen - Aeres Groep en Rouveen Kaasspecialiteiten gaan samenwerken. Dit houdt onder meer in dat het biologische weidebedrijf van Aeres Farms in Dronten vanaf januari melk aan Rouveen Kaasspecialiteiten gaat leveren. "Wij verwerken deze bio-melk vervolgens tot kaas. Verder is de samenwerking gericht op onder meer onderzoek en kennisuitwisseling. Ook biedt het nieuwe stagemogelijkheden. Hierdoor kunnen studenten van koeienbek tot winkelrek ervaring opdoen, een ketenbrede aanpak dus", vertelt Klaas Hokse, algemeen directeur van het in Rouveen gevestigde Rouveen Kaasspecialiteiten.

V.l.n.r. Jolanda Berntsen (directeur Aeres Hogeschool Dronten), Bastiaan Pellikaan (voorzitter raad van bestuur Stichting Aeres), Klaas Hokse (algemeen directeur Rouveen Kaasspecialiteiten), Anne Dijk (directeur Aeres MBO Emmeloord en Dronten), Jan Bloemert (manager veehouderijbedrijven Aeres Farms) en Bert Gubler (financieel directeur Rouveen Kaasspecialiteiten). 

De samenwerkingsovereenkomst is afgelopen vrijdag 10 december ondertekend. "Rond dat moment had ik ook de gelegenheid om met een aantal studenten die de boerderij runnen in gesprek te gaan. Het enthousiasme spat er vanaf, dat is mooi om te zien en geeft mij een positief gevoel richting de toekomst. Dat maakt me zo trots op deze samenwerking."

Aeres Farms is de praktijklocatie van Aeres waar onder andere de Aeres Hogeschool en Aeres MBO gebruik van maken. Studenten van Aeres Warmonderhof lopen ook veel stage op het gemengde bedrijf van Stichting Warmonderhof. Klaas: "Aeres Farms heeft een biologisch en een gangbaar melkveebedrijf zonder weidegang. De biodynamische boerderij is van Stichting Warmonderhof. Hierdoor kunnen studenten van alle onderdelen iets mee krijgen en hebben ze geen vooroordelen over de verschillende methoden."

Onderzoek moet boeren verder helpen
De komende tijd gaan beide partijen rond de tafel zitten om de samenwerking voor het komende jaar praktisch vorm te gaan geven. "De eerste stap is om de boerderij en de bio-kaasproductie aan elkaar te koppelen. Voorts wil Rouveen Kaasspecialiteiten met de kennis en praktijkervaring van de onderwijsinstellingen aan de slag om ons eigen duurzaamheidsprogramma verder door te ontwikkelen. Wij willen graag dat er meer onderzoek komt naar kruidenrijk grasland en andere facetten die met beweiding te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan saladebuffetten. Bij Aeres kunnen ze rapporten onderbouwen met praktische kennis, dat is zeer waardevol. Met de uitkomsten van deze onderzoeken kunnen wij onze boeren verder helpen."

Voor meer informatie:
Klaas Hokse
Rouveen Kaasspecialiteiten
Oude Rijksweg 395
7954 GH Rouveen
06 10085441
k.hokse@rouveenkaas.nl 
www.rouveenkaas.nl