Belgische pasta wordt gevuld volgens de seizoenen

Tholen - Enrico Maviglia werkte jaren als distributeur van pasta's en keerde dit jaar terug naar zijn roots. Nu maakt hij, net als zijn vader dat deed, zelf pasta. Dit jaar startte hij het merk BioBene, waarmee hij zijn Belgische biologische verse pasta op de markt zet.  

Drie minuten kooktijd
H.A.C. Organics is blij om BioBene te vertegenwoordigen in de Benelux, vertelt Sofie De Vriendt. "Voor ons is het een zeer grote plus dat we dit assortiment Belgisch kunnen aanbieden. Vandaag is de consument steeds meer op zoek naar lokale en duurzame producten. Biobene heeft een ruim gamma van kwaliteitsvolle ongevulde en gevulde pasta. Ze brengen bovendien innovatieve producten op de markt, zoals het vegan assortiment 'pasta povera' of de handgemaakte gevulde pasta. Daarmee is BioBene echt uniek. Ook interessant is dat de pasta slechts 3 minuten kooktijd vraagt." 

Gevuld volgens de seizoenen
De pasta wordt op traditionele wijze uit een bronzen mal geperst en de gevulde pasta wordt met de hand gemaakt. De gevulde pasta biedt ruimte voor veel creativiteit. Enrico past de vullingen aan aan het seizoen. Dat betekent ei en asperges in de lente, gevolgd door zongedroogde tomaat en basilicum in de zomer, in de herfstmaanden pompoen en speculoos en in de winter is er een vulling van truffel en bospaddenstoelen. "Hoewel die laatste zo populair is dat die langer verkrijgbaar is", vertelt Sofie. "Daarnaast zijn er ook producten het hele jaar rond verkrijgbaar, zoals de pasta met ricotta en spinazie. Verder staat Enrico open voor suggesties. Wil iemand een andere vulling, dan staat hij hier zeker voor open." 

"Het is voor ons ook belangrijk dat we een merk vertegenwoordigen dat de keuze voor biologisch bewust heeft gemaakt", gaat Sofie verder. "Enrico is ervan overtuigd dat biologisch duurzamer is en beter voor het milieu. Er zullen altijd wel sceptische consumenten blijven die zich afvragen wat de meerwaarde van bio is, maar ik denk dat, wanneer je naar de marktevolutie en hoe het eraan toe gaat met de global warming, we ons meer bewust moeten zijn van wat we eten. Dat we bijvoorbeeld meer lokaal eten op ons bord moeten brengen en producten niet uit verre landen moeten halen als we ze hier ook kunnen kopen."

Verkrijgbaarheid
De producten van BioBene zijn sinds vorige week verkrijgbaar via groothandel DeliBio, die levert aan biowinkels in voornamelijk Brussel en Wallonië en ook meer zal leveren in Vlaanderen. "Kort nadat we daar Biobene hadden gepresenteerd, hadden ze al besloten om het in hun assortiment op te nemen. De pasta’s zijn lekker, de prijs goed en de verpakking is mooi."

Verder richt BioBene zich op verschillende supermarkten en groothandels in de Benelux, maar ook op de horeca. Voor die doelgroep zijn er namelijk naast 250 grams verpakkingen voor de consument ook bulkverpakkingen beschikbaar.

Voor meer informatie:
BioBene
www.bio-bene.be

Healthy Alimentation Consultancy (H.A.C.)
Sofie De Vriendt
+32 (0)476 34 82 08
sofie@hac-organic.be 
www.hac-organic.be


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven