Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bewustzijnspiet bedenkt weggeefactie mini-pompoenen

Bij Hofweb hebben ze het afgelopen weekend voor Sinterklaas gespeeld. Hofweb-klanten kregen een klein pompoentje cadeau bij de bestelling. Er zitten pompoentjes tussen die zo klein zijn als een tennisbal. De mini-pompoentjes zijn afkomstig van de Zonnehoeve en behoren tot de Hofweb Kerstpareltjes; speciaal geselecteerde producten rondom Kerst, waar de ondernemers achter Hofweb extra trots op zijn.

Klanten van Hofweb reageren op Facebook erg enthousiast op de actie. Verschillende klanten zijn van mening dat het pompoentje een vast plekje in het assortiment verdient. "Veel handiger in gebruik dan de grote versie" en "Zijn juist uitermate geschikt om te vullen, veel handiger eten dan dat je een grote gevulde pompoen in stukken moet snijden". Een andere reactie: "Dank, ook ik kreeg een pracht oranje pompoentje en zette niet eens m'n schoentje."

Op de Facebook-pagina van Hofweb is de volgende toelichting geplaatst:

Sint heeft tegenwoordig niet alleen maar oog voor Black Friday deals, maar gelukkig des te meer voor wat er zich echt in het veld afspeelt, letterlijk zelfs. Zo hoorde hij dat 't maar koud en nat was in Nederland afgelopen zomer en dat de oogsten van de boeren er hierdoor een stuk minder florissant uitzagen.

Hij riep twee van zijn pieten bij elkaar, anti voedselverspilling piet en bewustzijnspiet, en stuurde ze op pad. Hen kwam het volgende verhaal kwam hem ter ore...

Teka, akkerbouwer van Zonnehoeve, teelde deze zomer zo'n 9 hectare oranje pompoenen. Maar helaas zijn er door het minder goede weer zo'n 80% 'ondermaten' geoogst, waardoor deze niet via het reguliere handelskanaal afgezet kunnen worden.

Over welke maten hebben we het dan eigenlijk? "Nou, er zijn pompoentjes bij die zo klein zijn als tennisballen, zo'n 300 gram."

Da's écht klein inderdaad, maar bewustzijnspiet vindt ze vooral heel schattig en stelt voor om iedere Hofweb-klant er ééntje cadeau te doen. Al is het maar symbolisch, zo worden de mensen zich ervan bewust wat het klimaat met onze gewassen kan doen. En zo gaan we ook nog eens voedselverspilling tegen beargumenteerde de andere piet.

Ze keerden terug naar de Sint en die was erg enthousiast over het plan; alle klanten een pompoentje cadeau bij hun bestelling. "Alleen wat moeten Hofweb-klanten nu met één klein pompoentje? Daar kunnen ze toch eigenlijk net niks mee maken?" Vroeg de Sint zich af. "Zijn er meer telers waarbij dit speelt?" Ja, dat is zo stelden de pieten. Mooi zo, dan kunnen ze die zelf nog bijbestellen.

Heel fijne Sinterklaas gewenst allemaal!

Groene groet van Hofweb-Sint & Piet

Voor meer informatie: info@hofweb.nl en www.hofweb.nl