"Amsterdam editie 2022, op 22 en 23 november, is nu al een feit"

Free From Expo 2021 trekt zo'n 4000 bezoekers

Ondanks de aangescherpte maatregelen als gevolg van de toenemende coronabesmettingen, opende Free From Food Expo 2021 op 23 november toch haar deuren in de Amsterdamse RAI. De tweedaagse foodexpo kreeg desondanks het vertrouwen van zo'n vierduizend internationale foodprofessionals, die de vakbeurs beschrijven als 'sfeervol, inspirerend en van hoge kwaliteit'. De
volgende Amsterdam-editie staat dan ook al gepland voor najaar 2022.

De stands van Bio Bandits, TLR International Laboratories, Natural Spices en Chokay. Klik hier voor de Biojournaal-reportage van de Free From Expo 2021.

"Na een spannende periode was de animo en het vertrouwen groot genoeg om van start te gaan", vertelt organisator Ronald Holman van Expo Business Communications. "Dankzij ons stevige
Covid-19-protocol hebben de we beurs onder de meest veilige omstandigheden toch kunnen voortzetten. In een weliswaar afgeslankte versie hebben we een prettige sfeer weten te creëren en genoeg kwaliteit om de vakbeurs als relevant te bestempelen."

Insights over relevante voedingstrends
De tweedaagse Free From Food Expo draaide om innovatie en duurzaamheid in de voedingsindustrie, met een hoofdrol voor biologisch, vegan en plantaardig en voedingsmiddelen zonder zuivel, toegevoegde suikers en gluten. Producten die door toenemende zorgen over het klimaat en het groeiende besef van het belang van gezonde voeding steeds meer mainstream worden. Om het retail- en foodservice-assortiment nog beter aan te laten sluiten op deze vraag en de productontwikkeling te versnellen, creëerde Free From Functional & Health Ingredients 2021 een internationale verbindingsplek voor foodprofessionals uit alle vakgebieden. Van category managers en inkopers, tot fabrikanten, marketeers en voedingstechnologen.

Goede vertegenwoordiging Nederlandse en internationale markt
Vanuit de Nederlandse en Belgische markt waren branchebreed belangrijke spelers aanwezig, zoals Albert Heijn, Nestlé, Unilever, Carrefour, KLM Catering, Picknick, Click en de snel opkomende quick commerce organisatie Gorillas. Ook brachten landenpaviljoens trends en inzichten van over de hele wereld. Van Oostenrijk, Litouwen en Finland tot Tunesië, de Verenigde Staten en Denemarken, dat wereldwijd vooroploopt in veganistische en vrij van-producten. De Deense ambassadeur Jarl Kåre Frijs-Madsen heeft de expo dan ook geopend.

Live ontmoeten
"De beurs bracht letterlijk de verbinding die nodig is om de juiste producten op de juiste plek te krijgen," blikt Ronald terug. "De vraag van consumenten is fors gegroeid. Niet voor niets hebben honderden producenten, merkeigenaren, onderzoekers, universiteiten, voedingsprofessionals, inkopers, diëtisten en bakkers en anderen zich de afgelopen jaren aangesloten bij de Free From-gemeenschap. Elkaar weer eens echt live ontmoeten in een veilige omgeving bracht duidelijk de energie en de inspiratie om de ontwikkelingen naar een nóg hoger niveau te tillen."

Een goed programma met relevante sprekers, veel variatie en innovatie, een goede mix van A-merken en private label, expertise uit alle lagen van de branche en voldoende leuke, nieuwe merken
hebben gezorgd voor een hele hoge kwaliteit, krijgt Ronald terug van zowel nieuwe deelnemers als partners van het eerste uur. "We hebben dan ook al verschillende herboekingen binnen voor
volgend jaar en de Free From Amsterdam editie 2022, op 22 en 23 november, is nu al een feit!"

Behalve Amsterdam wordt de Free From Food Expo in 2022 ook gehouden in Barcelona, Bangkok en São Paulo.

Voor meer informatie: www.freefromfoodexpo.com 

Klik hier voor de Biojournaal-(foto)reportage van de Nederlanders op de Free From Food Expo 2021.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.