Fotoreportage: Bio-exposanten grijpen hun kans op Free From Expo

Tholen - Free From Functional & Health Ingredients 2021 vond gisteren en eergisteren plaats in RAI Amsterdam. Biojournaal maakte een rondje langs de Nederlandse exposanten die (deels) biologische producten aanbieden. Bij het merendeel van de exposanten troffen de bezoekers nieuwe producten aan. Diverse exposanten gaven eerlijk toe dat ze enigszins verbaasd waren dat ze vorige week te horen kregen dat de beurs 'gewoon' door kon gaan, omdat het om een doorstroomevenement gaat. Zij grepen dus maar wat graag hun kans om hun producten aan de bezoekers van de Free From Functional & Health Ingredients 2021 te tonen. 

Boven: LEEV en Bonvita. Onder: Dafco en de Smaakspecialist

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

Tijdens de rondgang voor Biojournaal was duidelijk merkbaar dat de exposanten zeker hun twijfels hadden over de hoeveelheid bezoekers, maar ze toonden zich over het algemeen wel tevreden over de kwaliteit van de bezoekers. Wel is het zo dat niet alle inkopers toestemming kregen om naar de beurs af te reizen.

De bedrijven die Biojournaal bezocht maakten van de gelegenheid gebruik om in de stand nieuwe concepten en (ver)nieuw(d)e producten te presenteren. LEEV liet haar 'Fresh tap to go' voor het eerst aan het publiek zien. Bonvita presenteerde de vernieuwde tabletten-lijn (met twee nieuwe repen) en de Napolitains (een vegan chocolaatje voor bij de koffie of thee voor de horeca). Chokay liet proeven van de nieuwe repen. Bio Bandits presenteerde een nieuwe lijn en nieuwe look. Bij Bazqet introduceren ze binnen afzienbare tijd Apple Sticks, gemaakt van reststromen van een biologische appelteler. Kees Boender liet proeven van biologische zeewierthee. Bij de Smaakspecialist (merk Consenza) lagen nieuwe biologische en glutenvije stroopwafels (gezouten caramel). En Inno Food Company had de nieuwe lijn biologische vegan paté meegenomen naar Amsterdam.

De stands van Bio Bandits, TLR International Laboratories, Natural Spices en Chokay

Voorafgaand aan de beurs gaf beursorganisator Expo Business Communications aan dat de expo foodprofessionals, inkopers en category managers inzicht geeft in de trends die horen bij de gezonde lifestyle van de consument, nu en 'na corona'. De de juiste connecties om de hierop aansluitende producten in de schappen te krijgen.

Voor volgend jaar staan meerdere edities op het programma, in Barcelona (7 en 8 juni 2022), Bangkok (14-16 september 2022) en Amsterdam (22 en 23 november 2022).

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

Voor meer informatie: www.freefromfoodexpo.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven