Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amsterdamse soepwinkel zoekt lokaal geld voor groei en verduurzaming

Soup en Zo start met de verkoop van 1.000 obligaties met een nominale waarde van € 500,- per stuk en een looptijd van 5 of 10 jaar. Met een obligatielening ter waarde van € 500.000,- wil de Amsterdamse soepwinkel lokaal geld lenen van mensen die zij kennen, zodat de rente ook weer lokaal uitgegeven kan worden. Met deze korte kringloop van geld wil Soup en Zo bijdragen aan de welvaart van de lokale gemeenschap.

"Met gewoon goed eten van volwaardige en verse ingrediënten draagt Soup en Zo al twintig jaar bij aan de gezondheid van mensen in Amsterdam. Met de keuze voor biologische producten uit de regio en elektrisch vervoer houden wij de stad en haar achterland schoon en groen. Met alles wat wij doen, willen we bijdragen aan de welvaart van mensen, dieren, natuur en aarde," aldus Jamie van der Meulen, ondernemer en eigenaar van Soup en Zo. "Welvaart betekent voor ons een eerlijke verdeling van geld maar ook een leefbare aarde met frisse lucht, schoon drinkwater, vruchtbare bodems, een rijke biodiversiteit en mooie natuur. Voor onze ingrediënten, receptuur, vervoersmiddelen, verpakkingen, energiebronnen en arbeidsomstandigheden zijn we dan ook continu op zoek naar de meest duurzame, sociale en eerlijke keuze."
 
Duurzame uitbreiding
Jamie loopt al een tijdje met het plan rond om zijn soepbedrijf, dat hij samen met zijn vrouw Margriet runt, uit te breiden. Door de corona-situatie werd dit plan opeens urgent: "De vraag naar bezorging nam exponentieel toe. Om dit goed te kunnen doen, hebben we een centrale keuken, logistiek systeem en elektrisch vervoer nodig. Ook willen we graag een vierde vestiging openen in Amsterdam en ons assortiment uitbreiden. Natuurlijk kunnen we naar de bank stappen maar ook het lenen van geld willen we op een manier doen, die bijdraagt aan de samenleving. Het is aangetoond dat een korte kringloop van geld bijdraagt aan de welvaart van de lokale gemeenschap. Daarom hebben we gekozen voor de uitgifte van 1.000 obligaties, die we verkopen aan onze klanten, leveranciers en andere betrokkenen. Het idee is dat zij de rente, die ze over onze obligaties ontvangen, ook weer lokaal kunnen besteden."

Looptijd en rente
Afgelopen maanden heeft Soup en Zo een campagne op poten gezet waarmee ze de obligaties in hun netwerk gaan aanbieden. Na een korte pilot in kleine kring, waarmee de eerste vijfenvijftig obligaties zijn verkocht, lanceren ze de campagne nu voor een breed publiek. Jamie: "In onze drie soepwinkels liggen folders en op de website staat een prospectus voor meer informatie. We hebben de keuze uit een looptijd van vijf of tien jaar met respectievelijk een rente van 2,5% en 3,5%. Aan het einde van de looptijd lossen we de obligaties af of kan men de looptijd verlengen."

Voor meer informatie:
Jamie Thomas
Soup en zo
Veemarkt 151
020 6250568
06 34056608
jamie@soupenzo.nl  
www.soupenzo.nl
www.crowdfunding.soupenzo.nl

Publicatiedatum: