Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jaarrond aanbod van Zuid-Tiroolse (bio)appelen

Momenteel wordt ongeveer 10% van de totale Zuid-Tiroolse appelproductie geteeld volgens de principes van de biologische tuinbouw, met name door Biosüdtirol, de coöperatie van VOG die zich volledig toelegt op biologische teelt. Met 32.000 ton voor het komende seizoen garandeert VOG een 12 maanden durende bevoorrading met appelen van hoge kwaliteit. De markten hebben goed gereageerd op de ramingen, zodat de activiteiten met een zeker vertrouwen konden worden gepland.  

Rasseninnovatie, die centraal staat in het ontwikkelingsbeleid van het VOG-consortium, draagt ook bij tot de ontwikkeling van de biologische appelteelt, met RedPop, Giga, Envy, Kanzi, Pink Lady en de merken Bio Marlene en Biosüdtirol, die nu hun eigen trouwe klanten hebben.  

De investeringen in biologische teelt zijn erop gericht nieuwe kansen te ontwikkelen voor VOG-appeltelers, onder meer via reclame-uitingen om de vraag van de consument te stimuleren. VOG neemt ook deel aan de belangrijkste handelsbeurzen van de sector, zowel in Italië als in het buitenland: alleen al in november nam het consortium deel aan Biolife, B/Open en de Nordic Organic Food Fair.  

Voor meer informatie:
Consortium van Zuid-Tiroolse fruittelerscoöperaties
Jakobistraße 1/a
39018 Terlano (Zuid-Tirol)
Tel: +39 0471 256 700
info@vog.it
www.vog.it

Publicatiedatum: