Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Binnenstebuiten op bezoek bij Veld 4

Walnootolie volgens Frans recept

De walnotenboomgaard van Melissa en Rudolf Jan den Beer Poortugael telt 220 bomen van 35 verschillende rassen. In het programma Binnenstebuiten was chef-kok Alain Caron gisteren op bezoek bij Veld 4 en hielp hij met het rapen van de walnoten en het persen van de olie. Melissa vertelt dat het ras Broadview de beste noten geeft, maar dat ze het daarnaast leuk vindt om te ontdekken welke rassen er nog meer zijn. "Ze verschillen in maat, smaak en bloeiwijze. Ze smaken van zoet naar bitter, maar ik vind dat de walnoot bitter moet zijn." 

Rudolf Jan heeft het vak geleerd van een molenaar in Frankrijk. Hij laat zien hoe de gepelde walnoten worden vermalen tot snippers en vervolgens geroosterd. De olie wordt er dan onder druk van 400 ton - vergelijkbaar met 7 vrachtwagens - uit de notensnippers gedrukt.

Klik hier om de aflevering terug te kijken. Het fragment start rond minuut 5.30.

Publicatiedatum: