Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frans handelsbedrijf werkt met TooGoodToGo

Voedselverspilling tegengaan en tegelijk biologische groenten en fruit eten

Teler, importeur en verhandelaar van 100% biologische producten, Grand Étal Bio, helpt voedselverspilling tegen te gaan door geen producten meer weg te gooien die niet aan de verkoopcriteria voldoen.

Jaarlijks wordt bijna 10 miljoen ton voedsel weggegooid, verspild. 42% daarvan zijn groenten- en fruitproducten. Om hier iets aan te doen, ondernemen steeds meer professionals binnen de AGF-sector actie tegen voedselverspilling. Grand Étal Bio heeft zich bijvoorbeeld aangesloten bij Too Good to Go, een Deense mobiele app die gebruikers in contact brengt met foodprofessionals, zodat deze hen onverkochte producten tegen gereduceerde prijzen aan kunnen bieden in de vorm van gevulde AGF-boxen.

“Ongewone” groenten en fruit
Gaten, vlekken, te kleine of te grote maten... “ongewone” groenten en fruit die niet aan de verkoopcriteria voldoen, worden weggegooid. “Tegenwoordig zijn de meeste professionals binnen de AGF-sector op zoek naar kwaliteit. Dit gaat vaak ten koste van groenten en fruit die slechts kleine gebreken vertonen, maar die nog altijd gezond en goed zijn om te eten”, legt commercieel directeur bij Grand Etal Bio Mélissa Gea uit.

Nu Grand Étal Bio zich bij het Deense anti-verspillingsbedrijf heeft aangesloten, kan het naast de eigen producten ook producten van andere telers in de vorm van gevulde AGF-boxen verkopen. “We hebben in twee weken tijd zo’n 30 boxen gemaakt. Een tijdslot kiezen is het enige dat we hoeven doen. Binnen dat tijdslot komen de mensen die hebben gereageerd de boxen vervolgens ophalen.”

Positieve feedback
Consumenten nemen allang niet meer alleen aankoopbeslissingen op grond van het feit dat bepaalde producten goedkoper zijn, maar zijn zich ook steeds meer bewust van de initiatieven die door professionals worden genomen om de voedselverspilling tegen te gaan. “Sinds we begonnen zijn met het maken van de boxen hebben we alleen maar positieve feedback gehad. Mensen vinden het geweldig en zijn heel blij voor ons.”

Voor meer informatie:
Grand Étal Bio
1255 avenue de Madrid
66000 Saint-Charles, Frankrijk
+33 07 85 52 66 64
[email protected] 

Publicatiedatum: