Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Regionaal ontwikkelingsproject BioGemüse Seeland van start

Het Zwitserse regionale ontwikkelingsproject BioGemüse Seeland (PRE) kan nu, na meer dan zes jaar voorbereiding, worden uitgevoerd. De groentetelers en de vertegenwoordigers van het plaatselijke toerisme hebben het project opgezet om de regionale toegevoegde waarde veilig te stellen en deze in de komende jaren te verhogen. 

Met een investering van CHF 66 miljoen door de biologische groentetelers, de bioboeren en Murten Tourism, en bijdragen van CHF 7 miljoen van de federale regering en CHF 5,6 miljoen van het kanton Murten, is de PRE BioGemüse Seeland een succes geworden, stelt Fritz Burkhalter, voorzitter van de PRE BioGemüse Seeland. 

De betrokkenen willen gezamenlijk een meerwaarde creëren voor de biologische groenteteelt, en duurzaamheid en toerisme ontwikkelen. Het gezamenlijk creëren van regionale toegevoegde waarde staat voorop. In het project, dat door de kantonnale en federale autoriteiten is goedgekeurd, zijn verschillende deelprojecten gepland.


Van links naar rechts: Fritz Burkhalter, voorzitter van de PRE BioGemüse Seeland, Didier Castella, staatsraadslid, directeur Instellingen en Land- en Bosbouw (ILFD), Christian Hofer, directeur van het Federaal Bureau voor de Landbouw (FOAG)

Compleet en regionaal biologisch assortiment
Met twee nieuwe gebouwen voor de producenten wordt de hoogstnoodzakelijke capaciteitsuitbreiding voor het verpakken van biologische groenten tot stand gebracht. De investeringen komen ook het plaatselijke en regionale bedrijfsleven ten goede. Met B2B PRE Bio Gemüse Seeland wordt een hybride afzetplatform gecreëerd voor het hele scala aan Fribourgse bioproducten. Klanten krijgen een compleet, regionaal biologisch assortiment aangeboden via een aantrekkelijk, gedigitaliseerd en gepersonaliseerd bedrijfsproces.

De ondersteuning van biologische groentetelers wordt overgenomen door de eveneens opgerichte InnoPlattform Bio, dat nu wordt opgebouwd. Het is de bedoeling de consument te laten kennismaken met de groenteteelt buiten de regio en zo hun vertrouwen in producten uit het Seeland te versterken. Dat moet lukken via een nieuw toeristisch aanbod, dat de klanten gevoelig maakt voor regionaliteit, kwaliteit en biologische producten en dat nieuwe omzet en meer toegevoegde waarde genereert.


Initiatiefnemers van het project en deelnemers met staatsraadslid, directeur Instellingen en Land- en Bosbouw (ILFD), Christian Hofer, directeur van het Federale Bureau voor Landbouw (FOAG) en Fritz Burkhalter, voorzitter van de vereniging PRE BioGemüse Seeland

Voor meer informatie:
Präsident, Fritz Burkhalter
Trägerverein PRE BioGemüse Seeland
c/o BNPO Schweiz
Löwenplatz 3
3303 Jegenstorf, Zwitserland
+41 079 300 28 91

Publicatiedatum: