Deense ambassadeur opent 8e Free From Food Expo in RAI

Terwijl veel beurzen en evenementen in Nederland vanwege de toenemende coronabesmettingen worden afgelast, is de achtste editie van de Free From Food Expo in de Amsterdamse RAI dinsdagochtend 23 november gewoon van start gegaan. De beurs werd geopend door de Deense ambassadeur Jarl Kåre Frijs-Madsen. Morgen publiceren wij een fotoreportage van de Nederlandse biobedrijven die tijdens de beurs aanwezig zijn. 

De tweedaagse Free From Food Expo draait om innovatie en duurzaamheid in de voedingsindustrie, waarbij biologische en gezonde producten en voedingsmiddelen zonder zuivel, gluten of dierlijke producten centraal staan. Gisteren en vandaag staan in de RAI zo’n 300 exposanten, spreken ruim 40 experts en komen een paar duizend foodprofessionals uit 65 landen op bezoek. Net als andere jaren worden de nieuwste innovaties op het gebied van duurzame, veganistische en plantaardige voeding, eiwitten, glutenvrije-, palmolievrije- en slavernijvrije producten gepresenteerd. 

Veel landen zoals de VS, Tunesië en Denemarken hebben een eigen paviljoen op de beurs, dat dinsdag bezocht werd door hun eigen ambassadeur. Denemarken loopt wereldwijd voorop in veganistische en vrij van-producten. Daarom was het juist de Deense ambassadeur die de beurs opende.

Vanwege de zorgen om klimaatverandering en het groeiende besef van het belang van gezonde voeding tijdens de coronapandemie neemt de free from-industrie wereldwijd snel toe. Voedingsmiddelen zonder zuivel, gluten of dierlijke producten worden steeds meer mainstream en zijn steeds makkelijker verkrijgbaar in de supermarkten en in de foodservicesector. Ook de vraag van consumenten is fors gegroeid. Free From is een toonaangevende vakbeurs in Europa op dit gebied. In de loop der jaren hebben honderden producenten, merkeigenaren, onderzoekers, universiteiten, voedingsprofessionals, inkopers, diëtisten en bakkers en anderen zich aangesloten bij de Free From-gemeenschap.

"Er bestond grote twijfel of de beurs dit jaar wel door kon gaan, maar dankzij ons Covid-19- protocol kan de expo op een veilige en verantwoorde manier plaatsvinden", zegt directeur Ronald Holman. "Het is vandaag al lekker druk en ik hoor van veel bezoekers dat ze het goed vinden dat we het door hebben laten gaan."

Na Amsterdam wordt de Free From Food Expo in 2022 ook gehouden in Barcelona, Bangkok en São Paulo.

Voor meer informatie: www.freefromfoodexpo.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven