Plantaardige grondstoffen voor vleesvervangers en papier van landbouwafval in KVK Innovatie Top 100

De Kamer van Koophandel heeft de lijst gepresenteerd met 100 concrete Nederlandse innovaties. Een panel van innovatie-experts maakte de selectie uit meer dan 330 inzendingen voor een notering in de jaarlijkse KVK Innovatie Top 100. Alle nominaties zijn beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet en groeipotentie. 

Op 2 februari 2022 maakt een jury onder voorzitterschap van Ruud Koornstra de exacte notering van elk bedrijf in de KVK Innovatie Top 100 bekend. Dan is ook duidelijk welk bedrijf in de nummer 1 positie van Somnox overneemt en zich een jaar lang het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland mag noemen.

Aan de KVK Innovatie Top 100 is bewust geen (geld)prijs verbonden, de winnaar ontvangt een plaquette. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het Nederlandse mkb in staat is. De complete lijst vind je hier: www.kvkinnovatietop100.nl 

Hieronder enkele genomineerde innovaties die ons opvielen. 

MeatlessDe vraag naar plantaardige vervangers voor vlees en vis neemt steeds meer toe. De grondstoffen voor die vervangers maakt Meatlesss, een innovatieve onderneming die deze wereldwijd levert aan de grote vegetarische industrieën. In 2004 bedacht Meatless een nieuw productieprocedé om plantaardige eiwitten en andere grondstoffen textuur te geven, te “textureren”, voor gebruik in vegetarische producten. Daarbij wordt gebruikgemaakt van extracten uit bruine zeewieren. Klik hier voor meer informatie.

PaperWise
Papier kan nog veel duurzamer, vindt PaperWise. De papierindustrie heeft al veel stappen gezet om het milieu te ontlasten, door energie, water, chemie, emissies en afval te besparen. PaperWise gaat nog een stap verder en heeft ook de grondstof verduurzaamd en gebruikt daar landbouwafval voor. Klik hier voor meer informatie.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven