Tradin Organic We Care-gecertificeerd

Tradin Organic is gecertificeerd met het nieuwe We Care standard. Dit initiatief van FiBL Duitsland is een nieuwe en uitgebreide ecologische en sociale standaard voor de voedingsindustrie die zich richt op verantwoord ketenbeheer. Tradin Organic is het eerste biologische inkoop- en handelsbedrijf dat gecertificeerd is met de nieuwe We Care standard.

Waar de huidige normen zich alleen richten op individuele productketens of individuele duurzaamheidsaspecten van productie of verwerking, is We Care een duurzaamheidsstandaard voor bedrijven die de sociale en milieuverantwoordelijkheid in alle toeleveringsketens uitgebreid in kaart brengt. Het certificaat brengt de inspanningen van een bedrijf op het gebied van sociale en milieuduurzaamheid in kaart in vier categorie├źn: deugdelijk bestuur, verantwoord beheer van de toeleveringsketen, milieubeheer en verantwoordelijkheid voor werknemers.

"We zijn er trots op dat we een gecertificeerd We Care-bedrijf zijn, omdat de norm de voortdurende verbetering van onze duurzaamheidsprestaties in elke stap van de toeleveringsketen erkent. Het Tradin Organic team is toegewijd om niet alleen verhalen te vertellen, maar om ze te bewijzen. De We Care-norm valideert onze toewijding aan verantwoord inkopen en onze duurzaamheidsaanpak 'beyond organic'" aldus Elise te Kaat, Sustainability Manager Tradin Organic.

Voor meer informatie:
Tradin Organic
info@tradinorganic.com
www.tradinorganic.com

We Care
www.we-care-siegel.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven