Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Droogte zorgt voor kleinere kaki-oogst Italië

“De oogst is voltooid voor zowel kako Tipo als Rosso Brillante en als gevolg van de droogte waren de hoeveelheden kleiner. Maar daardoor verloopt de afzet goed”, zegt Mirco Zanelli, commercieel directeur van Apofruit Italia.

De oogst is half september begonnen met het vroege ras Maxim, die tenminste 20 dagen vroeger was dan gepland. “Het is een goed ras, dat voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden. Het was ons eerste jaar met consistente hoeveelheden en we zijn zeer tevreden.”

Dit jaar heeft Apofruit ongeveer 2.000 ton kaki’s geoogst, waarvan 500 biologisch. “Duurzame teelt is steeds meer in trek, zowel in Italië als in het buitenland. Ook vanuit commercieel oogpunt volgt de biologische sector de dynamiek van de conventionele sector, zodat de prijzen en de hoeveelheden stijgen. Duurzame verpakking is ook een toegevoegde waarde.”

Mirco Zanelli

De belangrijkste buitenlandse bestemming voor de kaki Tipo van Apofruit is Zwitserland, terwijl Duitsland voor de Rojo Brillante de belangrijkste bestemming is, samen met een aantal Europese bestemmingen. 

Voor meer informatie:
Mirco Zanelli
Gruppo Apofruit
Viale della Cooperazione, 400
Cesena - Italië
+39 0547 414111
www.apofruit.it   

Publicatiedatum: