Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
17-18 november

Online conferentie over koper in gewasbescherming

Recente ernstige weersomstandigheden en het rapport van de Intergouvernementele Werkgroep inzake Klimaatverandering (IPCC) maken het duidelijk: de landbouw zal zich moeten voorbereiden op meer droogtes en hevige regenval. In natte jaren zoals 2021 vormt de gewasbescherming in biologische meerjarige en gespecialiseerde teelten een uitdaging voor de landbouwbedrijven, vooral als het gaat om het minimaliseren van de hoeveelheid koper. Toch is de biologische sector al tientallen jaren proactief bezig met een koperminimalisatiestrategie en is zij vastbesloten om op dit gebied vooruitgang te blijven boeken.

Tijdens de 6e European Conference on Copper in Plant Protection zal de ontwikkeling van het gebruik van koper in gewasbescherming worden besproken, net als de uitdagingen die nog moeten worden overwonnen door toekomstige onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten; en zal er worden nagedacht over innovaties die minimalisering kunnen ondersteunen en hoe de politiek landbouwbedrijven kan ondersteunen in de transformatie

Bund Ökologische Lebensmittelwirtschaft (BÖLW), IFOAM Organics Europe en het Julius-Kühn-Instituut nodigen belanghebbenden uit onderzoek, industrie, praktijk en politiek uit om deel te nemen aan de online conferentie op 17-18 november.

Dag I: Beleidskader voor het minimaliseren van koper
Woensdag 17 november 2021 van 14.00 uur tot 18.00 uur.

Dag II: Presentatie van praktijkproeven, product- en strategie-innovaties voor het minimaliseren van kopergebruik
Donderdag 18 november 2021 van 9:00 uur tot 13:00 uur.

Uiterlijk vandaag inschrijven
Inschrijven kan tot 16 november. Het evenement is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Het programma van de 6e conferentie over koper in gewasbescherming is te vinden op de website van BÖLW.

Bron: BÖLW

Publicatiedatum: