Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marianne van Keep van Verstegen Spices & Sauces verkozen tot 'MVO-manager van het jaar 2020/21'

Op het 20ste Nationaal Sustainability Congres in Hilversum werd Marianne van Keep (Chief Sustainability Officer bij Verstegen Spices & Sauces) verkozen tot 'MVO-manager van het jaar 2020/21'. De prijs werd uitgereikt door Maurits Groen, duurzame ondernemer en pleitbezorger voor duurzaamheid.

De verkiezing werd dit jaar voor de 8ste keer georganiseerd door adviesbureau Sustainalize, met Moonen Packaging en Viking als partners. De winnaar ontving een bokaal, een arrangement van het duurzame hotel QO Amsterdam en een circulaire fiets van DutchFiets.

Marianne van Keep is al meer dan 20 jaar werkzaam bij Verstegen waar ze is begonnen als inkoopmanager. Al snel heeft ze duurzaamheid op de agenda kunnen zetten en sindsdien is haar aandachtsgebied langzaam verschoven. Lange tijd was ze verantwoordelijk voor zowel duurzaamheid als inkoop. Sinds 1 januari jongstleden is Marianne Chief Sustainability Officer en daarmee volledig actief met het onderwerp duurzaamheid. Ze is verder onder meer voorzitter van de werkgroep Impact van de Sustainable Spice Initiative en lid van de stuurgroep van het IMVO convenant voor de levensmiddelenindustrie.

Zo’n 700 MVO-managers hebben in een eerste stemmingsronde tien MVO-managers geselecteerd. Een vakjury heeft daaruit drie personen genomineerd, naast Marianne van Keep waren dit Wineke Haagsma (PwC Nederland) en Robert Metzke (Philips).

Naast de abonnees van de nieuwsbrief Online Kenniscentrum Duurzaam ondernemen, konden aanwezigen op het Nationaal Sustainability Congres hun stem uitbrengen op een van de drie genomineerden.

De vakjury over Marianne van Keep: Marianne heeft een sterk jaar achter de rug met diverse wapenfeiten en successen, zelfs internationaal. Ze heeft een sectorale transformatie voor elkaar gekregen. Verstegen wordt steeds meer erkend als een onderneming met een duurzame missie, onder meer op het gebied van kinderarbeid en biodiversiteit. Marianne heeft verschillende optredens gehad in de media om de duurzame boodschap verder uit te dragen.

Voor meer informatie: www.mvomanagervanhetjaar.nl

Publicatiedatum: