Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Demeter/BD congres 'Ademen met de klimaatcrisis' gaat door

Juist omdat de acute noden veroorzaakt door het coronavirus ons niet mogen afleiden van de structurele oplossingen en agenda voor de lange termijn, is het goed nieuws dat onze themadag over klimaat op zaterdag 27 november in Antropia doorgang kan vinden omdat het een 'geplaceerd' evenement is.

Vorig jaar was de invalshoek voor het webinar gericht op levenskracht met aandacht voor de interactie tussen bodemgezondheid en humane gezondheid (klik hier voor het verslag daarvan). 

De komende themadag over klimaat in Antropia kan als een vervolg worden gezien, omdat het aansluit aan op het holistische denken wat de biodynamische landbouw altijd heeft gekenmerkt. Vanuit een gezonde bodem werken aan een levende landbouwcultuur die bijdraagt aan een weerbaar voedselsysteem dat goed om kan gaan met weersextremen. Langjarig veldonderzoek van FiBL wees dit al eerder uit. Meeademen en meebewegen met de natuur. Daarom vliegen we het congres aan via de ecologie, via onze omgang met elkaar in sociaaleconomische zin en de spirituele levenshouding die hieraan ten grondslag ligt. Ook voor de biodynamische voedselketen liggen er nog vele uitdagingen richting een zo klimaatneutraal mogelijk voedselsysteem en bouwt daarmee ook voort op het promotieonderzoek van Meino Smit. Drie jaar geleden ook spreker op het BD/Demeter congres, destijds in Ede.

Het congres wordt ingeleid door hoogleraar geowetenschappen Klaas van Egmond (zie foto hierboven. Foto: Alexis de Roode) en er is een prachtige mix van praktijkmensen, onderzoekers, en jong en oud. Klik hier voor het volledige programma en inschrijving

Vanwege de aangekondigde maatregelen moet ook de lunch zittend plaatsvinden. Hierdoor is er een maximum van 100 deelnemers. Er komt geen online versie. De organisatoren zoeken naar een sterke interactie tussen sprekers en deelnemers, wat zich lastig in beeld laat vangen. Wel komt er een uitgebreid verslag over de uitkomsten van deze klimaatthemadag met foto's. 

Er kunnen zich nog een beperkt aantal mensen inschrijven.

Mensen die zich inschrijven moeten bij de ingang hun QR code en identiteitsbewijs tonen.

Het congres wordt georganiseerd door Stichting Demeter in samenwerking met de BD-Vereniging en Aeres Warmonderhof.

Voor meer informatie: Bert van Ruitenbeek, [email protected]. Inschrijven via Joke Doorschodt, [email protected] 

Publicatiedatum: