Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nationaal Sustainability Congres wereldwijd eerste congres dat voldoet aan de Greendish 2050 Guidelines

Het Nationaal Sustainability Congres zal wereldwijd het eerste congres zijn dat eten serveert volgens de richtlijnen van de Greendish 2050 Guidelines. Het congres laat hiermee zien toekomstbestendig te zijn en wil zo een voorbeeld zijn voor andere congressen. In de Greendish 2050 Guidelines zijn verschillende wetenschappelijke inzichten vertaald naar richtlijnen die gebruikt kunnen worden bij het samenstellen van een duurzaam, gezond en bovenal lekker menu. Een menu waarmee in 2050 iedereen ter wereld voorzien wordt in gezond en duurzaam voedsel: het Menu van de Toekomst. 

Vandaag, op donderdag 11 november vindt de speciale 20e jubileumeditie van het Nationaal Sustainability Congres plaats in Theater Gooiland te Hilversum. Als langst bestaande duurzaamheidscongres ter wereld besteedt het NSC uiteraard veel aandacht aan het zo duurzaam mogelijk organiseren van dit event. Deze editie zetten ze zelfs een stap extra door een toekomstbestendig menu te serveren. 

“We willen als vooraanstaand congres op het gebied van duurzaamheid zelf natuurlijk ook 'practise what you preach' doen. Met de erkenning van Greendish tonen we aan dat dit met de catering helemaal goed zit. Leuk om hierin de primeur te hebben!” zegt Folkert van der Molen als een van de organisatoren van het congres. 

Menu van de Toekomst 
De samenstelling van de richtlijnen voor het Menu van de Toekomst, oftewel de Greendish 2050 Guidelines, is gebaseerd op het EAT-Lancet rapport en de Richtlijnen Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. In samenwerking met de Wetenschappelijke Raad en Expert Panels van Greendish is een praktische invulling gegeven aan de richtlijnen die zijn omschreven in het EAT-Lancet rapport, gecombineerd met andere wetenschappelijke inzichten. De inhoudelijke basis van de Greendish 2050 Guidelines wordt regelmatig tegen het licht gehouden en met de laatste academische kennis geüpdatet. 

Greendish 
Duurzaam en gezond eten voor iedereen overal beschikbaar maken. Dat is de missie van Greendish, een snelgroeiende organisatie met wereldwijde ambities. Zij geloven dat deze grote verandering gerealiseerd kan worden met kleine veranderingen op het bord. Met al meer dan 10 jaar ervaring helpt Greendish voedselaanbieders met innovatieve oplossingen in te spelen op de (blijvende) trend van gezond en duurzaam eten. Daarbij adviseert Greendish hen bij het samenstellen van een menu dat past binnen de grenzen van één planeet. Een menu dat lekker is, door gasten goed wordt gewaardeerd en ook goed is voor mens, dier en planeet. 

In de Greendish 2050 Guidelines wordt binnen het onderdeel ingrediëntkeuze gekeken naar het verantwoord inkopen van producten", licht Folkert van der Molen toe. "Een van de aspecten hiervoor is dat wij voorkeur geven aan producten met topkeurmerken op het gebied van milieu, dierenwelzijn en mens & werk. Biologische keurmerken zoals EU-biologisch en EKO vallen onder deze topkeurmerken en zijn daarmee in lijn met wat wij adviseren. Hiermee is er dus binnen de Greendish 2050 Guidelines aandacht voor biologische producten."

Voor meer informatie: www.greendish.com/greendish-2050-Guidelines en www.sustainability-congres.nl

Publicatiedatum: