Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Blue Whale introduceert Candine Bio op de appelmarkt

De maand november markeert de komst van de Candine Bio op de appelmarkt. Dit is het tweede afzetseizoen voor deze nieuwe appel die door het Franse bedrijf Blue Whale wordt aangeboden, maar dit jaar wordt het merk gelanceerd. "Voorheen brachten we de appel op de markt onder het merk Élément Terre Bio, maar nu heeft de appel een eigen merk, een eigen wereld. Telkens wanneer we het gevoel hebben dat een ras potentie en een aantal interessante, specifieke kenmerken heeft, geven we het een voorkeursplaats onder een toegewijd merk", legt Benjamin Vincent uit. Hij is manager biologische markten bij Blue Whale. 

"We verwachten dit jaar meer dan 3.000 ton Candine Bio"
Blue Whale is in 2002 gestart met een biologische boomkwekerij. De groep besloot echter pas in 2016 om de positie binnen de biologische sector te versterken. In het kader hiervan heeft Blue Whale een jaar later, in 2017, het ras Candine Bio in de boomgaarden geïntroduceerd, om precies te zijn voornamelijk in de biologische boomgaarden. "We hebben het ras zorgvuldig geselecteerd en daarna een aantal jaren geobserveerd. Bijna alle Candine-partijen zijn op biologische wijze geteeld." 

"Dit seizoen hebben we ook nog te maken gehad met vorst, maar we verwachten nog steeds een behoorlijk grote opbrengst van meer dan 3.000 ton appelen dankzij de nieuwe boomgaarden die in productie gaan. Candine Bio is een ras dat we op biologische wijze wilden telen, gewoonweg omdat het er heel geschikt voor is. Het ras is een kruising tussen de Fuji, die de appel een ​​zoete smaak geeft, en de Ariane, een wat platter ras dat resistent is tegen schurft."

"De Candine Bio lijkt bij iedereen in de smaak te vallen"
Smaken verschillen nogal eens, maar de Candine Bio lijkt het al op aardig wat markten goed te doen. "De Candine Bio is echt een mondiaal ras, in die zin dat het bij iedereen in de smaak lijkt te vallen. Het ras heeft niet alleen de Aziatische markt veroverd, maar ook de Scandinavische en de markten in Zuid-Amerika. Het ras is licht zuur en zeer zoet. De appel is ook geschikt voor de export, omdat de sappigheid en het suikergehalte het hele seizoen behouden blijven. We kunnen de appel tot juni op de markt brengen en ook is de appel goed te vervoeren in containers. Visueel gezien is Candine Bio een echt tweekleurig ras."

"Gericht op de jonge telers"
Voor deze nieuwe toevoeging aan het Blue Whale bio-assortiment koos de groep voor een dynamische manier van communiceren. "In tegenstelling tot de meeste biologische telers op de markt die zich op het voor de hand liggende milieuaspect van de biologische teelt richten, wilden we ons liever richten op de jonge telers en hun manier van werken. Dit wil niet zeggen dat we het milieuaspect niet belangrijk vinden. We wilden een keer van de gebruikelijke wegen afwijken door de nadruk te leggen op de jongere telers achter de Candine Bio."

De Candine Bio wordt geteeld in drie verschillende teeltregio's: de Provence, de Garonne-vallei en Berry. "Dit helpt ons om het seizoen vroeg te starten, het seizoen te verlengen en het teeltproces dichter bij de consumenten te brengen."

Blue Whale verhandelt de Candine Bio in volgens de Franse Agec-wet goedgekeurde kartonnen bakjes van 4,6 of 8 stuks. De appel is ook verkrijgbaar in twee-rijige 60 x 40-bakjes van 13 kilogram en één-rijige 50 x 30-bakjes van 4 kilogram.

Voor meer informatie: Benjamin VincentBlue Whale +33 (0)5 63 21 56 56 
[email protected] 

Publicatiedatum: