"Streefgetal van 15% bio-landbouwareaal overgenomen in het beleidsplan"

Brabantse gedeputeerde en burgemeester bezoeken distributiecentrum van Udea

Tholen - De Brabantse gedeputeerde Elies Lemkes-Straver en burgemeester Kees van Rooij (van Meierijstad) zijn vorige week op bezoek geweest bij het distributiecentrum van Udea in Veghel. Daar kregen ze onder meer een goed beeld van de visie van Udea en mochten ze onder meer een kijkje nemen in het moderne krattenmagazijn.

Erik Jan van den Brink (rechts) geeft wat uitleg aan Elies Lemkes-Straver.

Pipie Smits-van Oyen, sectorverantwoordelijke biologische landbouw van ZLTO en bestuurslid Biohuis, vertelt wat meer over het bezoek en de reden: "Als Brabantse bio-boeren hebben wij in december 2020 een gesprek gevraagd met de gedeputeerde Elies Lemkes-Straver, dat is een bijzonder goed gesprek geworden. Zij heeft onder andere naar onze visie gevraagd en wat wij daarvoor nodig hadden. Daarop hebben wij met een kerngroep een visie gemaakt en die na overleg met 80 bio boeren in 3 webinars aangepast. Deze visie hebben wij afgelopen zomer aan de gedeputeerde aangeboden." (Klik hier voor meer informatie daarover). In dat gesprek heeft de gedeputeerde interesse in een bezoek aan Udea getoond en dat bezoek vond afgelopen week dus plaats. 

"Udea-directeur Erik Does vertelde over de visie van Udea om met hun productenaanbod breed bij te dragen aan een gezonde leefomgeving. Ook door middel van hun initiatieven als koolstofboeren en bijenbaas willen zij daaraan bijdragen. Daarbij was er ook aandacht voor het ongelijke speelveld met andere supermarkten en het tienpuntenplan van de biologische sector."

Op de voorgrond: Erik Does met burgemeester Kees van Rooij.

Tijdens het bezoek is er ook gesproken over het nieuwe beleidskader Landbouw en Voedsel van de provincie Brabant, zo geeft ze aan. "In het beleidsplan is het streefgetal van de Brabantse biologische boeren van 15% van het landbouwareaal overgenomen, met gelijktijdige aandacht voor de ontwikkeling van de vraag naar biologische producten."

Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding langs het krattenmagazijn van Udea. "Indrukwekkend om dat allemaal eens met eigen ogen te kunnen zien. Door het bezoek heeft de gedeputeerde zeker een goed beeld van de biologische sector kunnen krijgen."

Op LinkedIn werd naar aanleiding van het bezoek het volgende bericht geplaatst:

Voor meer informatie: Pipie Smits-van Oyen


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.