Broeders breidt uit met een biologische supermarkt

Tholen - Wie Broeders zegt, zegt gezondheidswinkel. Maar wie de winkel in Oosterhout binnenloopt, valt het meteen op dat er meer is dan dat. Het pand is grondig verbouwd én uitgebreid. Met recht staat er nu 'biologische supermarkt' op de gevel.

Klik hier voor de fotoreportage.

Mede dankzij de Brabantse stylisten Brian Jacobs en Peer Akkermans, bekend van het tv-programma Paleis voor een Prikkie, heeft het pand een ware transformatie ondergaan. Er is een nieuwe vloer, op maat gemaakte kasten en op de muur een sfeervol behang. Heel anders dan het voornamelijk witte interieur in de oude winkel. Beeldschermen met daarop acties en informatie over het biolabel maken het plaatje compleet.

Vier generaties
De gezondheidswinkel heeft zijn oorsprong in 1939, toen de familie Broeders startten met een zuivelwinkel. Daar kwamen later luxe delicatessen bij en eind jaren '60, toen de winkel inmiddels door de tweede generatie werd bestierd, werd het een reformwinkel. In 2002 namen Wim Melis en Hélène van Kampen de zaak over. Zij focusten zich steeds meer op een biologisch en natuurlijk assortiment. Zij openden 15 jaar geleden ook een gezondheidscentrum, waar inmiddels een team van 12 therapeuten, van osteopathie tot accupunctuur en natuurvoedingsadvies, hun werk doen. Dit jaar werden Mike en Tom Melis als vierde generatie mede-eigenaar van de winkel.

Wim, die onder meer bestuurslid is van de Biowinkelvereniging, stak de afgelopen jaren zijn licht op bij diverse biowinkeliers in het land. "We kwamen tot een aantal conclusies: wat betreft ons aanbod van HVC zijn andere winkeliers vaak onder de indruk en ook onze webshop draait dankzij 10 jaar ervaring goed. Maar aan de andere kant was ons aanbod van biologische voeding een beetje vertroebeld. Dat was voor ons een eyeopener en daarmee zijn we aan de slag gegaan." 

Grondig verbouwd
Toen het pand van de buren leeg kwam, werd besloten om die erbij te nemen. Dat gaf de gelegenheid om het HVC-assortiment te scheiden van de biologische voedingsmiddelen en het aanbod van die laatstgenoemde flink uit te breiden. "Het was een hele operatie," vertelt Wim. "Op maandag 25 oktober openden we met de gezondheidswinkel in het nieuwe pand. In het weekend daarvoor hebben we alles naar de nieuwe ruimte verhuisd en daar alles ingericht. Daarna konden we in het oude pand van start met de verbouwing. In een leeg pand verderop in de straat konden we zolang ons voedingsassortiment en meubilair zoals bijvoorbeeld de broodsnijmachine opslaan." De verbouwing duurde een kleine twee weken. Op 5 november konden de deuren van de vernieuwde biologische supermarkt open.

Vertaalslag
De combinatie van gezondheidswinkel en biologische supermarkt bevalt Wim goed en hij ziet daarin kansen voor andere winkeliers. "Het past ook erg bij onze filosofie over gezondheid. Je kunt je klanten bijvoorbeeld wel vertellen dat haver gezond is, maar door de gezondheidswinkel kunnen we de vertaalslag maken en vertellen waarom het nu zo gezond is. Zo zijn we qua kennis en advies een totaalplaatje. Ik denk dat een gezondheidsassortiment kansen biedt om de biologische winkel verder te ontplooien."

Kookstudio
Achterin de winkel is een aparte ruimte gecreëerd. Daarin komt een biologische en vegetarische kookstudio waar Marion Pluimes van de Groene Kookacademie haar kooklessen en workshops gaat doen. Daarnaast zal zij maaltijden en maaltijdcomponenten maken onder haar label The Loffly Chef, die in de winkel worden verkocht. "Marion kennen we al heel lang, ze heeft hier ooit zelfs gewerkt. Daarnaast gaf ze in het verleden ook weleens demonstraties in onze winkel", vertelt Wim. "Dit soort demonstraties, waarbij zij tekst en uitleg geeft wat betreft biologisch en vegetarisch koken, zullen we in de toekomst zeker weer gaan organiseren."

Klik hier voor de fotoreportage.

Voor meer informatie:
Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7
4901 JD Oosterhout
0162-453223
info@broedersgezondheidswinkel.nl
www.broedersgezondheidswinkel.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.