Minder vraag naar bio-producten in grote en middelgrote Franse supermarkten

Volgens Initiative Bio Bretagne heeft de Franse biologische sector als geheel te maken met een daling van de consumptie in kleine en middelgrote supermarkten. Voorzitter Denis Paturel is hierdoor bang dat biologische telers weer op conventionele wijze zullen willen gaan telen.

“Biologische landbouw is heel populair bij het grote publiek. We hebben de afgelopen jaren en tijdens de lockdown een vrij uitzonderlijke groei met dubbele cijfers doorgemaakt. Hierdoor werden de prijzen van biologische producten enigszins kunstmatig gestimuleerd. Op dit moment is de vraag echter weer kleiner aan het worden en dat baart ons zorgen. De consumenten verliezen hun interesse in biologische producten”, zegt Denis Paturel.

En het kan zijn dat de prijs niet immuun is voor de genoemde consumptiedaling. “Dat is heel goed mogelijk. Mensen vragen telers om allerlei dingen en als ze die geven, willen de telers hiervoor een bepaalde prijs krijgen. Als die prijs een remmende factor is, zullen er oplossingen moeten worden gevonden. Een van de oplossingen kan zijn om de btw te verlagen, maar degenen die uiteindelijk het laatste woord hebben – de consumenten – moet wel volgen.”

Bij (de prijzen van) Franse biologische groenten en fruit hebben professionals te maken met concurrentie van de Spaanse biologische prijzen. Volgens Initiative Bio Bretagne daalde in het tweede kwartaal van 2021 de aankoop van 15 biologische verse groenten en fruit met 14,6% in volume.

Bron: ouest-france.fr
Foto: Eric Gaillard


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.