Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Free From Amsterdam editie 2021 slaat de vaak nog missende brug tussen techniek en retail/foodservice

Afgelopen jaren zijn er tal van vlees- en visvervangers op de markt gebracht. Veelal op basis van soja, tofu en peulvruchten. Deze eiwitbronnen zijn echter niet oneindig en het zoutgehalte staat regelmatig ter discussie. Om aan de toenemende vraag te kunnen blijven voldoen, zijn alternatieve eiwitbronnen nodig. Free From Functional & Health Ingredients 2021 slaat de vaak nog missende brug tussen techniek en retail/foodservice, om de productie van plantaardige alternatieven te versnellen.

Volgens het meest recente onderzoek noemt inmiddels één procent van de Nederlanders zich veganist. Dat zijn bij elkaar zo'n 170.000 veganisten. Ter vergelijking: twintig jaar geleden waren het er nog maar 16.000. Daarnaast is er een steeds groter wordende groep flexitariërs -mensen die vlees, vis of vleeswaren minstens één keer per week laten staan. De afgelopen jaren zijn er verschillende plantaardige vervangers op de markt gebracht. Van bronnen als soja, noten, tempé, tofu, tahoe en peulvruchten. Eiwitbronnen die niet onuitputtelijk zijn en bovendien niet altijd even duurzaam. Ook worden deze producten vaak als 'te zout' bestempeld.

Wat zijn de juiste alternatieven?
Om aan de toenemende vraag van vlees- en visvervangers te kunnen blijven voldoen, zijn daarom nieuwe eiwitbronnen nodig -denk aan tuinbonen, quinoa, algen en schimmels. En om het zoutgehalte te kunnen verlagen, worden kweekvlees en insecten als oplossing genoemd. Er zijn al verschillende innovatieve technologieën, ingrediënten en productiemethodologieën in ontwikkeling die de eiwittransitie kunnen versnellen. Maar wat zijn nu de meest geschikte, wat wil de consument en hoe zorg je ervoor dat eiwitrijke vervangers voor vlees en vis voldoen aan de vereisten voor smaak, bite, milieu en gezondheid?

Antwoord op essentiële vragen
Om antwoord te geven op deze essentiële vragen, en tevens het ontwikkelproces van retail-, foodservice- en horecaproducten te versnellen, creëert Free From Functional & Health Ingredients
2021, op 23 en 24 november aanstaande in de RAI Amsterdam, een unieke verbindingsplek voor foodprofessionals uit alle vakgebieden. "Door potentiële zakenpartners aan elkaar te koppelen, van voedingstechnologen tot fabrikanten, marketeers, inkopers en category managers", legt organisator Ronald Holman van Expo Business Communications uit, "laten we het assortiment nog beter aansluiten op de daadwerkelijke vraag, nu en in de toekomst."

Productinnovaties, insights en conferences
De expo geeft inzicht in actuele en toekomstige trends op het vlak van eiwittransitie, lactose-, gluten-, suikervrije en plantaardige producten, biologisch, vega(n), functionele voeding en ingrediënten. Tijdens de Free From Amsterdam editie 2021 presenteren honderden internationale fabrikanten en handelaren in voedingsmiddelen en dranken hun nieuwste productinnovaties. De vakbeurs verbindt potentiële foodzakenpartners en inspireert met conferences van tientallen toonaangevende sprekers van prestigieuze instellingen en bedrijven."Een uitgelezen kans om inzicht te krijgen in de trends die horen bij de gezonde en duurzame lifestyle van de consument. En om de juiste connecties op te doen om de hierop aansluitende
producten in de schappen te krijgen."

Klik hier voor meer informatie en tickets. Gratis entree tot 15 november 2021.

Publicatiedatum: