Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zes redenen voor deelname aan het klimaatcongres

Zaterdag de klimaatmars, vandaag een oproep van de organisatoren van de themadag 'Ademen met de klimaatcrisis' om zaterdag 27 november bijeen te komen om aan de hand van inspirerende inleiders te bespreken hoe we in de landbouw- en voedselketen op dit grote thema kunnen samenwerken.

Ronald van Marlen: "Onze planeet heeft koorts. De biodynamische en bio-sector kan een genezende kracht vormen. Daarvoor moeten we samenkomen – ook als handelaren en winkeliers - om van elkaar te leren en om ons zelfbewust en krachtig in te blijven zetten en uit te durven spreken voor daadwerkelijke systeemverandering."

Roos Saat: "De klimaat- en ecologische crisis vraagt om een radicale verandering. De biologisch dynamische sector mag dan wel oplossingen in handen hebben, maar is er nog niet geslaagd in om deze massaal te kunnen realiseren. Ik roep (jonge) boeren en buitenlui op om mee te denken en hier verandering aan te brengen."

Piet van IJzendoorn: "Onze financieel gestuurde, op export gerichte landbouw berust op uitbuiting van al het leven, de aarde, nu tot in de verre toekomst. Transitie naar een inclusieve Landbouw Cultuur van Geven, waarin de zorg voor al het Leven Leidend is, is de enige mogelijkheid het klimaatprobleem op te lossen. In plaats van symptoombestrijding, naar herbronning van onze cultuur met een inclusieve agro-ecologische landbouw als basis."

Lian Kasper: "Daadwerkelijke verandering ontstaat nooit alleen vanuit kennis, maar juist in de verbinding met ons hart, met onze emoties. We moeten leren om de emoties en urgentie te doorvoelen die de onheilspellende toekomstscenario's oproepen, zodat we onze emoties positief kunnen aanwenden om vol passie en moed te werken aan een veerkrachtige en levende landbouwcultuur."

Ruud Hendriks: "De klimaatcrisis maakt mij als ik eerlijk ben wel benauwd. En met mij veel studenten die daar wat mee willen doen door de bio(dynamische) landbouw in te gaan. Aandacht en zorg voor hoe je toch kan blijven ademen in/met die crisis en de toekomst hoopvol kan blijven, is cruciaal. 'Bijna alles wat je doet is onbelangrijk, maar het is heel belangrijk dat je het doet', zei Ghandi."

Bert van Ruitenbeek: "Schrijf je in voor ons klimaatcongres van 27 november omdat we wederom inspirerende inleiders hebben, maar ook altijd geweldige deelnemers, waardoor er een krachtenveld ontstaat voor inspiratie, bemoediging en nieuwe samenwerkingsvormen. Zorg dat je erbij bent."

De sprekers: Erik Does, Imke de Boer, Klaas van Egmond en Roos Saat

Klik hier voor meer informatie over het congres (en aanmelden)

Publicatiedatum: