Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sophie Ye (KX Food): "Komende drie maanden verwachten we een goede vraag naar gember"

"Eerste container nieuwe oogst Chinese kastanjes in een paar uur verkocht"

Tholen - KX Food biedt jaarrond gember aan vanuit China, Braziliƫ en Peru, zowel biologisch als conventioneel. Volgens Sophie Ye is de markt van gember momenteel erg goed in balans. "Prijzen liggen op een redelijk niveau, niet goed maar ook niet slecht. Vanaf medio januari verwachten we de nieuwe oogst vanuit China."

Hoe de gembermarkt zich verder ontwikkelt, is volgens de importeur lastig te voorspellen. "De logistieke kosten zijn onverminderd hoog. Niemand weet hoe lang dit nog gaat duren, maar de verwachting is dat dit het komende jaar nog wel aan zal houden. Wel zijn we positief gestemd over de vraag naar gember de komende drie maanden. In de winter ligt deze altijd op een hoog niveau."

De eerste Chinese kastanjes zijn deze week gearriveerd. "Binnen een paar uur hadden we de eerste containers verkocht. Er is niet veel aanbod van kastanjes op de markt en op de markt wordt actief gezocht naar kastanjes. De komende weken hebben we meer aankomsten van Chinese kastanjes", vertelt Sophie. "Knoflook importeren we jaarrond uit China, die markt ontwikkelt zich momenteel relatief traag."

Voor meer informatie:
Sophie Ye
KX Food
Kleine Veerle 103
2960 Brecht - Belgiƫ
+32(0) 3326 87 54 
info@kxfood.be      
www.kxfood.be