Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Comptoir des Producteurs Locaux': het nieuwe merk van Desmettre Bio

Ter gelegenheid van de lancering van 'Comptoir des Producteurs Locaux', een nieuwe merk, heeft Desmettre Bio op donderdag 21 oktober klanten, leveranciers en functionarissen uit het D3-gebouw van de MIN Markt in Rungis uitgenodigd om te komen praten over telen en het teeltproces.

Desmettre Bio, opgericht in 2018, biedt een breed aanbod aan verse biologische groenten en fruit en wil een belangrijke speler worden binnen de biologische sector in de regio Parijs.

Via het nieuwe merk 'Comptoir des Producteurs Locaux' zet Desmettre Bio zich in voor lokale inkoop van lokale spelers in de regio Île-de-France op minder dan 150 km van de Rungis-markt.

Het doel van het bedrijf is om biologisch voedsel op ons bord te democratiseren, met respect voor seizoensinvloeden en het milieu. Valérie Lansardière, voorzitter van Desmettre Bio, wil daarbij het hele jaar door een heus 'verkooppunt' creëren tussen klanten en telers.

De door Desmettre Bio georganiseerde ochtend stond in het teken van datgene waar het nieuwe merk voor staat: verkopen, gebaseerd op de actuele situatie in de velden. Er is gepraat over de vergoedingen voor telers, de teelttechnieken, de partnerschappen, de logistiek en de ondersteuning van telers. De aanwezige telers hadden de kans om met klanten, Desmettre Bio-teams en de verschillende aanwezige officials te praten.

De heer Layani, voorzitter van SEMMARIS (het bestuursorgaan van de Rungis-markt) heeft daarnaast bevestigd dit initiatief, dat deel uitmaakt van de ontwikkelingsstrategie van de markt, te willen steunen.

Voor meer informatie: 
Desmettre Bio 
20 Rue de Carpentras
Bât. D3, 94150 Rungis, Frankrijk
desmettrebio.com

Publicatiedatum: