Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Grootste financiering in Europese boodschappenbezorgmarkt tot nu toe

Gorillas haalt bijna USD 1 miljard op

Gorillas heeft met succes bijna een miljard USD opgehaald in een Serie C-financieringsronde. Het is de grootste financiering van een niet-beursgenoteerd bedrijf in de Europese boodschappenbezorging sector tot nu toe. Deze nieuwe financiering komt 7 maanden nadat Gorillas in maart 2021 met succes 290 miljoen USD ophaalde in haar Serie B-financiering.


Kağan Sümer, CEO en oprichter van Gorillas

Sinds de oprichting in juni 2020 is Gorillas snel gegroeid naar meer dan 180 warehouses in 9 internationale markten en dat heeft in de afgelopen zes maanden meer dan 4,5 miljoen orders geleverd.

Met Elmar Broscheit als CFO, Adrian Frenzel als COO en Deena Fox als CPO, heeft Gorillas onlangs haar wereldwijde senior leadership team uitgebreid.

"De omvang van de financieringsronde van vandaag door een buitengewoon investeringsconsortium onderstreept het enorme marktpotentieel dat voor ons ligt. Met Delivery Hero hebben we gekozen voor sterke strategische steun die diep geworteld is in de wereldwijde bezorgmarkt en bekend staat om zijn unieke ervaring in het duurzaam internationaal opschalen van een (Duits) bedrijf. We hebben het beste team in onze sector, toonaangevende partners en financiële middelen om onze positie als marktleider in Europa en daarbuiten te versterken," zegt Kağan Sümer, CEO en oprichter van Gorillas.

"Gorillas heeft een nieuwe standaard gezet voor de bezorgindustrie door een efficiënt en duurzaam alternatief te bieden voor traditionele supermarkten. We hebben hun groei de afgelopen maanden op de voet gevolgd en we zijn zeer verheugd dat we nu deel uitmaken van hun reis. Onze beide bedrijven hechten veel waarde aan het creëren van een sterk gemeenschapsgevoel en we zijn ervan overtuigd dat onze investering een positieve impact zal hebben op zowel werknemers, consumenten als onze sector als geheel", zegt Niklas Östberg, CEO en mede-oprichter van Delivery Hero.

Publicatiedatum: