Nieuwe stal biedt plaats aan 120 biologische biggen

Een groeiende interesse in bio, een toenemende biologische consumptie en de stijgende vraag naar biologisch varkensvlees biedt perspectief voor omschakelaars, starters en bestaande bio-bedrijven. Naar verwachting zal deze interesse – mede dankzij de Europese Green Deal en toegenomen focus op zowel gezondheid als dierwelzijn – verder toenemen. Steeds meer varkenshouders overwegen de overstap naar biologische productie. Daarnaast ziet Reudink dat bestaande bedrijven uitbreiden. Zo ook het bedrijf van de familie Oude Egbrink.

Jos, Ans en zoon Stef Oude Egbrink

Open dag familie Oude Egbrink
In Twente vind je het biologische varkensbedrijf van Jos, Ans en zoon Stef Oude Egbrink. In 2015 is de familie omgeschakeld van reguliere naar biologische vleesvarkens. De biologische kernwaarden en de focus op dierwelzijn sprak hen erg aan. Het bedrijf is destijds gestart met 270 bio-vleesvarkens. In de afgelopen anderhalf jaar is er een nieuwe stal bijgebouwd voor 120 biologische biggen. Op 1 oktober stonden Reudink en De Groene Weg samen met de familie stil bij de opening van de nieuwe stal middels een kleinschalige open dag voor vrienden en familie.  

“We zijn trots op de biologische varkenshouderij. Graag willen we de familie nogmaals feliciteren met deze mooie ontwikkeling. We kijken ernaar uit om hen ook in de toekomst te blijven ondersteunen en een optimaal resultaat neer te zetten”, vertelt Bennie Rupert, Biologisch Varkensspecialist bij Reudink.

Reudink en FarmConsult ondersteunen omschakelaars en starters in bio. Ook adviseren zij bestaande ondernemers, zoals de familie Oude Egbrink, over bedrijfsuitbreiding of -ontwikkeling.

Voor meer informatie:
Reudink B.V.

+31 (0)88 0248165
info@reudink-bio.eu 
www.reudink-bio.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.