Tradin Organic behaalt Regenerative Organic Certificate voor eigen cacao-sourcingproject

Tradin Organic is het eerste bedrijf in de biologische voedingssector dat het Regenerative Organic Certificate (ROC) heeft behaald. "Meer dan 15.000 biologische cacaoboeren van ons eigen sourcingproject in Sierra Leone zijn opgeleid in regeneratieve biologische landbouw. De toepassing van beproefde technieken, zoals herbebossing, de aanplant van fruitbomen en een vermicomposteringsproject, zal de vruchtbaarheid van de bodem verbeteren, koolstof vastleggen en de opbrengst van meer dan 40.000 hectare regeneratief biologisch gecertificeerd land verbeteren", aldus Karst Kooistra, Sourcing Development Director bij Tradin Organic. "Wij zien in regeneratief-biologisch het landbouwsysteem van de toekomst."

Gerard Versteegh, CEO van het bedrijf vult aan: "We zijn erg trots op deze prestatie. Onze inspanningen zullen hopelijk het begin zijn van veel meer succesvolle ROC-projecten binnen onze wereldwijde geïntegreerde toeleveringsketens en zullen anderen inspireren om ons te volgen in het opbouwen van toekomstbestendige, gezonde bodems en het bevorderen van biodiversiteit."


Personeel van Tradin poseert trots tijdens het zeven van de biologische cacao.

ROC is een revolutionaire nieuwe certificering voor voedingsmiddelen, vezels en ingrediënten voor persoonlijke verzorging. Het vereist van boeren dat ze verder gaan dan biologische praktijken om de klimaatcrisis, bodemaantasting, verlies van biodiversiteit, fabriekslandbouw en gebroken plattelandseconomieën wereldwijd aan te pakken.

De doelstellingen van ROC zijn het promoten van gezonde landbouwpraktijken in een allesomvattende certificering die:

  • Ervoor zorgt dat de hoeveelheid organisch materiaal in de bodem in de loop van de tijd aantoonbaar toeneemt en de atmosferische koolstof in de bodem wordt vastgelegd;

  •  

    Een ethische en humane behandeling van dieren garandeert en de nadruk legt op systemen die zijn gebaseerd op weidegang;

  •  

    Een leefbaar inkomen garandeert voor alle boeren, veeboeren en arbeiders.

ROC staat onder toezicht van de non-profit Regenerative Organic Alliance (ROA). De ROA is een groep deskundigen op het gebied van landbouw, veeteelt, bodemgezondheid, dierenwelzijn en eerlijke behandeling van boeren en arbeiders.

De biologische cacaoboeren en -leveranciers in Sierra Leone zijn zeer betrokken en hebben trainingen gekregen over regeneratieve praktijken. Aan elke boer wordt een premie betaald om de boeren en hun gezinnen een leefbaar inkomen te garanderen.

Een belangrijk onderdeel van de certificering is het monitoren van de bodemkwaliteit en het maken van plannen om de bodem en de biodiversiteit te verbeteren.

In samenwerking met de Regenerative Organic Association (ROA) en Pur Projet is een videoserie over bodemonderzoek in het veld geproduceerd. Met behulp van deze video's, gepresenteerd door de Tradin Technical Assistance Manager, leren boeren hoe ze hun bodem vakkundig kunnen testen met eenvoudige en gemakkelijk verkrijgbare apparatuur. De video's zullen worden gebruikt in Farmer Field Schools. Ze zijn vrij beschikbaar op het YouTube-kanaal van de Regenerative Organic Alliance.

"Voor dit oogstseizoen hebben we de certificering voor beperkte volumes van onze biologische cacaoboter en cacaomassa uit Sierra Leone. We onderzoeken momenteel met de Regenerative Organic Alliance en onze partners aan de bron of we kunnen uitbreiden naar andere producten en oorsprongen", vertelt Karst. ROC is een belangrijke mijlpaal voor Tradin, zo geeft hij aan. "We zijn er echt trots op dat we een pionier zijn in de biologische markt, die de weg wijst naar een sociaal en ecologisch duurzame voedselketen door aantoonbaar regeneratieve praktijken."

Voor meer informatie: info@tradinorganic.com en www.tradinorganic.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven