Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bomen planten tijdens Treevember

The Pollinators organiseren dit najaar weer Treevember. De hele maand november staat in het teken van bomen en specifiek van voedselbossen. Elk weekend wordt een Tree Fest georganiseerd, waarbij bezoekers samen voedselbossen aanplanten.

Foto: The Pollinators

Voedselbossen
Hoe mooi zou het zijn als de maand november bij alle Nederlanders bekend staat als dé maand om bomen te gaan planten en dat we november Treevember gaan noemen? Met dat in het achterhoofd startten The Pollinators vorig jaar met de activiteiten rondom het planten van bomen. Dit als uitbreiding op het Tree Fest, dat in 2018 in Amsterdam en in 2019 in Rotterdam werd georganiseerd. Daar werden toen duizenden bomen geplant in de voedselbossen. Dit jaar wordt tijdens Treevember vier keer een Tree Fest georganiseerd, maar ook meewerkdagen in verschillende voedselbossen door het land.

Bezoekers helpen door bomen in voedselbossen te planten met het vergroten van de biodiversiteit, met het creëren van een gezonde leefomgeving voor bestuivende diersoorten, met het opslaan van CO2 in bomen en bodem en met het transformeren van de landbouwsector.

Foto: The Pollinators 

Festival
Naast bomen planten vinden The Pollinators het ook belangrijk dat om als sociale wezens met elkaar zijn, creëren, genieten van kunst en muziek, en de natuur beleven. Vandaar het Tree Fest: een uniek festival waar bezoekers niet vandaan komen zonder vieze handen. De Tree Fests vinden plaats in Amsterdam, Den Haag, Leudal (Noord Limburg) en Wageningen.

Treevember is een initiatief van The Pollinators, een organisatie die zich inzet voor een gezonde leefomgeving voor bestuivende insecten. "Als je kijkt naar wat nou meest ideale plek is voor bestuivers, dan kom je echt bij voedselbossen uit: enorm veel variatie in bloeiende bomen en planten, een gezond bodemleven, veel nestel- en schuilplekjes en ook heel belangrijk: geen chemische gewasbeschermingsmiddelen te bekennen!", aldus Joost van Beek, projectleider van Treevember.

Treevember wordt mede mogelijk gemaakt door Greenchoice, de Bijenkorf, Pukka Thee, het Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting Conscious.

Voor meer informatie: www.treevember.nl

Publicatiedatum: