Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Eindelijk kunnen we alle chef-koks, klanten, leveranciers en relaties laten zien wat we te bieden hebben op gebied van gezonde voeding, smaak en duurzaamheid"

Van Gelder trekt week uit voor opening nieuwbouw in Ridderkerk

Tholen - Het zat algemeen directeur Gerrit van Gelder van Van Gelder groente en fruit niet lekker. Na jaren van voorbereiding nam het bedrijf vorig jaar een state-of-the art nieuwbouw in Ridderkerk in gebruik, maar van een echte opening was het door de coronapandemie nog niet gekomen. Daar komt nu verandering in, want van dinsdag 26 tot en met zaterdag 30 oktober 2021 haalt Van Gelder uit met een complete openingsweek om de hele foodservice te inspireren op het gebied van gezonde voeding, smaak en duurzaamheid.

"Graag laten we zien wat een feestje onze groenten en fruit te bieden hebben en wat we het afgelopen jaar neergezet hebben in het duurzaamste pand van Nederland met een hypermodern experience center, volledig geautomatiseerd magazijn en een snijderij met 35 productielijnen", vertelt Gerrit. "Het is misschien kort dag, maar anders komt het er nooit van. Ik wil dolgraag aan onze klanten, toeleveranciers, maar ook belangstellenden de oneindige mogelijkheden van groente en fruit laten zien. Zij kunnen de hele week een rondleiding krijgen door ons pand en gemechaniseerde magazijn, waarin voorzieningen als de high care keuken, snijderij, warme keuken en inpakafdeling verder zijn geoptimaliseerd."

"Dan kun je natuurlijk een opening op één dag organiseren, maar dan is het vreselijk druk en spreek je met niemand en kun je de gasten niet de aandacht geven die ze verdienen. Daarom hebben we besloten om een hele openingsweek te organiseren. Zo kunnen we de foodservice met veel inspiratie naar buiten laten gaan! Rational zal kookdemonstraties geven net als Nederlands beste groentechef Niven Kunz. Verdere hebben we veel interessante workshops, onder meer op het gebied van duurzame teelt. Dat doen we nadrukkelijk samen met onze telers en leveranciers."

"In ons Experience Center zijn gedurende de hele week telers en leveranciers present om het gesprek met de bezoekers aan te gaan. Verschillende leveranciers zullen hun nieuwste producten presenteren en laten proeven. Alle nieuwste snufjes op het gebied van bijvoorbeeld gesneden fruit, gezonde stamppotten en sousvide gegaarde groenten zijn hier te zien. In hét theater van gezonde voeding zullen bekende chef-koks zich de hele week uitleven met gezonde ingrediënten. De inspiratie druipt van de hele week af."

Hieronder alvast een topje van de ijsberg met een aantal workshops en demo’s:

  • Toppatissier: gebak en fruitpuree een combinatie om je vingers bij af te likken
  • Cressperience: Koppert Cress showt de unieke eigenschappen en smaken van cressen
  • Jordy’s Keuken: hoogwaardige gerechten zonder mise-en-place
  • Kookdemo Rational
  • Thee 2.0: nieuwste theeconcept met lokale thee en verse kruiden
  • Niven Kunz: 80/20 koken
  • Ontdek verticale teelt: nieuwe teelttechniek
  • Koken met meer marge, smaak & gezondheid
  • Toppresentaties met minder mensen in de keuken

Vanwege de beperkte capaciteit van de workshops, demo’s en rondleidingen is vooraf inschrijven verplicht  via  www.vangeldernederland.nl/programma. Hierop is het programma te zien dat nog dagelijks wordt aangevuld.

Voor meer informatie:
Gerrit van Gelder
Van Gelder Groente en Fruit
Krommeweg 10
2988 CB Ridderkerk
+31 (0)6 17 94 65 50
[email protected]       
www.vangeldernederland.nl