Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Elsje Bruijnestein van Wildoogst en Pip Gilmore van Groene Takken

Zondag 17 oktober: paddenstoelwandeling met proeverij

Tijdens de herfst zijn paddenstoelen overal te vinden. In de grond, op dood hout, op levende bomen. Rare vormen en bijzondere kleuren. Voor veel dieren en insecten zijn paddenstoelen een soort pop-up restaurant en voor mensen zijn ze een delicatesse direct uit de natuur. Maar, pas op… wilde paddenstoelen plukken voor eigen consumptie is alleen verstandig onder bepaalde voorwaarden.

Op zondag 17 oktober organiseert Pip Gilmore van Groene Takken samen met Elsje Bruijnestein van Wildoogst een zoektocht naar eetbare paddenstoelen. Elsje geeft al jaren seizoensgebonden wildplukwandelingen en heeft een goede paddenstoelenneus ontwikkeld. Pip Gilmore laat juist zien hoe je zelf het hele jaar door eetbare paddenstoelen kunt kweken op boomstammetjes.

Pip Gilmore.

Landgoed ‘t Maatje in Gaanderen is de decor voor deze spannende wandeling. In een gedeelte van het bos bevindt zich de Eetbaar Hout Kwekerij van Groene Takken. Pip van Groene Takken geeft een rondleiding door haar kwekerij en als afsluiter gaan de deelnemers uitgebreid paddenstoelen proeven.

Deelnemers wordt geadviseerd stevige wandelschoenen aan te trekken en te zorgen voor buitenkleding. Na afloop van de wandeling en proeverij is het mogelijk om producten te kopen om thuis zelf paddenstoelen te kweken.

Datum en tijd: zondag - 17 okt 2021, 13:00 - 16:30
Locatie: Eetbaar Hout Kwekerij, Landgoed ‘t Maatje, Vreeltstraat 15A, 7011 JA Gaanderen

Voor meer informatie en aanmelden: www.groenetakken.nl

Publicatiedatum: