Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Burgemeester opent nieuwe locatie EconSeeds

Op 30 september 2021 heeft burgemeester Michiel Pijl van Drechterland de nieuwe locatie van Econseeds officieel geopend door het zaaien van een bloemmengsel. Het zaad dat ontkiemt en uitgroeit tot een mooi bloemmengsel staat symbool voor de groei en bloei van de organisatie die EconSeeds op deze locatie hoopt te realiseren.

Onder aanwezigheid van personeel en directie van EconSeeds en genodigden hebben burgemeester Michiel Pijl en wethouder Yvonne Roos-Bakker van de gemeente Drechterland de nieuwe locatie van EconSeeds geopend. EconSeeds was voorheen gehuisvest in Enkhuizen, waar zij geheel uit haar jasje was gegroeid. De nieuwe locatie gelegen aan De Gouw 74A te Hoogkarspel verdubbelt de opslagcapaciteit tot meer dan 600 palletplekken.

De opslagruimte is niet alleen groter maar draagt ook bij aan de kwaliteit en duurzaamheid. De opslagruimte is volledige geconditioneerd wat de kwaliteit en levensduur van het zaad verbeterd. Met de aangebrachte zonnecollectoren verwachten we te kunnen voorzien in het volledige energieverbruik van de locatie. Ook biedt de locatie meer en betere faciliteiten voor het personeel. Dit alles moet bijdragen aan duurzaamheid, betere werkomstandigheden en een betere kwaliteit en dienstverlening aan de klanten. Bijkomend voordeel is dat naast de locatie het selectie- en demonstratieveld van EconSeeds ligt.

EconSeeds is actief in de productie van bloem- en groentezaden op verschillende plaatsen in de wereld en de handel en distributie naar de klanten. Het assortiment betreft snij- en droogbloemen, bloemmengsels en enkele groenten soorten. Het bedrijf is Skal-gecertificeerd.

EconSeeds is opgericht in 2008 door Hans Veenstra aan de Elbaweg in Hem. Vanwege de sterke groei is het bedrijf in 2012 verhuist naar Enkhuizen. In 2016 heeft het bedrijf het Franse bedrijf Bertrand overgenomen. Daarmee heeft het EconSeeds nu ook een Franse vestiging. In juli van dit jaar zijn de bloemmengsel activiteiten van het Franse bedrijf HM-Clause overgenomen. Deze verhuizing naar deze nieuwe locatie was voorwaarde om deze laatste ontwikkeling ook mogelijk te maken.

De personele organisatie is in die jaren uitgegroeid van 4 naar nu 28 medewerkers. Tevens is de directie begin dit jaar uitgebreid met de komst van Hubert Keller. Regelmatig zijn er nieuwe vacatures in de verkoop, verwerking of administratie. "Directie en medewerkers zijn erg blij met de nieuwe locatie. Na een week had iedereen al het gevoel dat we hier al jaren werkten. We zijn als bedrijf ook erg blij met de grote toeloop van klanten, leveranciers, buren en familie om de feestelijke opening met ons te delen. Iedereen reageerde enthousiast en was oprecht verrast om ons bedrijf en werkwijzen te zien. We willen dan ook iedereen bedanken die hier hun steentje aan hebben bijgedragen", aldus Hubert.

De nieuwe adresgegevens zijn:
EconSeeds
De Gouw 74A
1616 DD Hoogkarspel
0228 544066
[email protected] 
www.econseeds.nl 

Publicatiedatum: