Joost van den Oetelaar (Heerlijke oogst) teelt biologische bleekselderij

"Het liefste zou ik het allemaal op de Nederlandse markt afzetten"

Joost van den Oetelaar teelt biologische bleekselderij in Oirschot. Ramon Brugman neemt in het programma Binnenstebuiten een kijkje bij Tuinbouwbedrijf Heerlijke Oogst.

De vollegrondsteler vertelt dat hij weliswaar niet uit een boerenfamilie komt, maar toch zijn droom is gaan volgen. Nu teelt hij groenten op 60 hectare. Het is volgens Joost een enorme uitdaging om biologisch te telen. Gevraagd naar wat hem aanspreekt in de biologische teelt antwoordt hij: "Dat je de natuur meer zijn gang laat gaan en dat problemen zichzelf best wel vaak op kunnen lossen. Als we veel last hebben van luizen zie je dat daar veel lieveheersbeestjes op afkomen die de luizen opeten. Dus zo hoef je helemaal geen gebruik te maken van chemische gewasbeschermingsmiddelen." 

De biologische bleekselderij van Joost wordt door heel Europa afgezet. Hij zou liever zien dat het vooral op de Nederlandse markt wordt verkocht. "Het liefste zou ik het allemaal op de Nederlandse markt afzetten, alleen als daar geen afzet voor is moeten we het exporteren. Je merkt dat ze in sommige landen meer bereid zijn om voor het biologisch product te betalen dan Nederlanders." 

Klik hier om het fragment terug te kijken.

Voor meer informatie: www.heerlijkeoogst.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.