Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Coöperatie Kraaybeekerhof viert oprichtingsfeest met thema 'Wat draag jij bij?'

Het landgoed Kraaybeekerhof wordt sinds 1 januari 2021 beheerd door een nieuw opgerichte Coöperatie Kraaybeekerhof. Hierin werken gebruikers, huurders, tuinders met hun relaties samen voor de instandhouding en ontwikkeling en het beheer van het landgoed. Op zaterdag 25 september 2021 was het zo ver. Het uitgestelde oprichtingsfeest van coöperatie Kraaybeekerhof kon eindelijk gevierd worden.

Rondom het vuur

Een groot aantal van de leden waaronder De Tuinen van Kraaybeekerhof, Stichting Kraaybeekerhof (academie en zaalhuur), Stichting Demeter (certificering Biologisch Dynamische bedrijven), de Biologisch Dynamische vereniging, CV Dipam (kaarsenmakerij), Stichting Bijentuin en Stichting Sleipnir vierden samen met ruim honderd relaties dat zij zich in een coöperatie verenigd hebben. Daarmee heeft de toekomst van het landgoed Kraaybeekerhof een breed en krachtig draagvlak gekregen.

Door het centraal ontsteken van het vuur, waaraan de aanwezige organisaties hun fakkels aanstaken en met het uitspreken van ieders intentie, werd de samenwerking op ceremoniële wijze bezegeld en bekrachtigd. "Deelnemers houden elkaar vast, terwijl ze allemaal in hun eigen richting kijken", aldus tijdens de ceremonie verwoord.

Bij de entree van het feest kregen de bezoekers van het feest een steentje. Door het steentje in het mozaïek in een tafelblad te leggen, droeg iedereen een steentje bij aan het gezamenlijk toekomstbeeld: een bloeiende boom. Alle coöperatieleden leverden door middel van verschillende activiteiten op het landgoed hun eigen bijdrage aan het feest.

Klik hier voor de coöperatiefolder.

Publicatiedatum: