Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BelOrta deed renners 'doorperen' tijdens het WK wielrennen

Tijdens het WK Wielrennen in Vlaanderen moedigde groente- en fruitcoöperatie BelOrta de renners aan met speciale wegmarkeringen: "Blijven doorperen!" Niet toevallig natuurlijk, want onze grond is - net als voor wielertalent - ook vruchtbare bodem voor een andere Belgische trots die de wereld heeft veroverd: de Conference peer.

BelOrta zette tijdens het WK wielrennen niet enkel de Belgische toppers in de verf, ook die andere topper van eigen bodem, de Conference peer, mocht niet ontbreken. De laatste jaren heeft de Conference immers licht terrein moeten prijsgeven in het gezinsbudget, waar ze steevast op de 5e plaats staat na o.a. appelen. Dat is uiteraard zonde vindt BelOrta, want de prijs is stabiel gebleven, de peer is lokaal, gezond én lekker.

Glenn Sebregts van BelOrta: “Voor ons is de perenteelt ook topsport. Daarom leggen we graag de link naar de koers. Hard werken, respect voor het lokale en het gezonde, dat zijn waarden die we delen en graag in de kijker zetten. Zeker omdat de Conference, als populairste perenras van de Belgen, de laatste jaren onder druk staat. Met deze ludieke actie steunden we onze renners en wilden we tegelijk de perenverkoop een sportief duwtje in de rug geven!”

Over de Conference peer
Jaarlijks wordt er 357,2 miljoen kilo geoogst in België, waarvan 23,8 miljoen kilo dagelijks in het hoogseizoen. BelOrta telt 202 telers met een totaal van 2176,19 ha Conferenceteelt. Elke Belg eet jaarlijks gemiddeld zo’n 2,4 kg ervan (Bron: GfK Belgium voor VLAM). De Conference wordt voornamelijk in België (Limburg en in mindere mate Oost-Vlaanderen en het Waasland) en Nederland geteeld vanwege het milde zeeklimaat in combinatie met de leemgrond. Het merendeel van de Conference peren wordt geëxporteerd naar het buitenland, tot in China toe.

Voor meer informatie:
BelOrta
Glenn Sebregts
+32 15 565 272
glenn.sebregts@belorta.be
www.belorta.be

Publicatiedatum: