Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Actuele aspecten van reguliere en biologische peenteelt

Aandacht voor peentelers op de landelijke dag B-peen

De jaarlijkse Landelijke dag B-peen in Rutten, Noordoostpolder organiseren Delphy en vakblad ‘v/d Grond’ op woensdag 6 oktober 2021 tussen 9.30 en 17.30 uur. Veel actuele aspecten van de reguliere en ook biologische peenteelt komen aan de orde. Kennis en innovaties in de breedte van de peenteelt staan centraal.

De rondleiding is te volgen in kleine groepjes, waarbij ieder object wordt toegelicht door Delphy adviseurs of betrokken bedrijven. Er is alle ruimte om vragen te stellen en met elkaar in discussie te gaan over de resultaten zichtbaar op het perceel. De volgende objecten zijn in ieder geval te bezoeken:

  • Alternatieve aanpak van echte meeldauw m.b.v. biostimulanten i.s.m. Plantosys;
  • Dripirrigatie, met focus op waterkwaliteit (EC-waarde), aangelegd door Broere Beregening en Delphy;
  • Kalium- en stikstofbemesting met verschillende producten en hoeveelheden van bijvoorbeeld Anglo American en ICL Fertilizers;
  • Rassenvergelijking peen, marktintroductie van nieuwe rassen Takii en Carosem;
  • Zaailint ten opzichte van conventioneel zaaien, vanuit de Peenacademie is S+dB aanwezig om vragen te beantwoorden;
  • Zaailint in combinatie met dripirrigatie, in samenwerking met S+dB, Broere Beregening en de Peenacademie voor een toekomstbestendige peenteelt;
  • Verschillende bedrijven zijn aanwezig om hun producten toe te lichten.

Een tijdvak duurt maximaal 2 uur met de rondleiding, koffie of thee en het bezoeken van de standhouders. Aanmelden voor het tijdvak van keuze kan via deze link.

Delphy, vakblad ‘v/d Grond’ en de Peenacademie werken samen in de kennisontwikkeling voor de Peenteelt van nu en later. De Peenacademie wordt mede mogelijk gemaakt door provincie Flevoland en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

Publicatiedatum: