Friese bio-boeren verdiepen zich in teelt en gebruik van mais en stokbonen in het rantsoen

De studiegroepen bio-melkvee uit Friesland, onder leiding van Kees Water, zijn 14 september op excursie geweest bij melkveebedrijf Anema in De Knipe bij Heerenveen. De groep bestond uit 35 biologische melkveehouders uit Friesland. Op het bio-bedrijf van de familie Anema worden voederbieten en mais met stokbonen geteeld.

Het doel van deze studiedag was de teelt en het gebruik van mais en stokbonen in het rantsoen beter te leren kennen. Na een presentatie door AgruniekRijnvallei, in de schuur van Anema, konden de deelnemers het veld in om de gewassen te bekijken en vragen te stellen. Er waren 2 percelen met bonen en mais en één perceel voederbieten met 2 rassen. De oogst volgt over een paar weken. De studieclubleden worden op de hoogte gehouden van de ervaringen met deze teelten.

Stokbonen kunnen tegelijk met de mais gezaaid worden. Het gewas zorgt voor een ongeveer 20% hoger eiwitgehalte in de kuil. Verder zorgen de bonen voor een betere stikstofvoorziening van de mais.

Het mooie weer werkte erg mee aan het succes van deze dag, blikt de organisatie terug.

Voor meer informatie:
Agruniek Rijnvallei
info@argroep.nl
www.argroep.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.